ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a eliminat Rusia din lista partenerilor în noua concepție a politicii naționale de securitate. 

Acest lucru este precizat în ediția actualizată a așa-numitei „Cărți albe” – un document care descrie amenințările la adresa țării. Potrivit Die Welt, noua ediție urmează să fie aprobată și transmisă Cabinetului înainte de vacanța de vară.

„Cartea albă” a fost pregătită de Ministerul german al Apărării, cu participarea altor agenții de forță din stat. Documentul care are 80 de pagini este actualizat pentru prima dată din 2006.

Autorii documentului consideră că Rusia este o „provocare pentru securitatea continentului”. Ei au indicat o serie de manifestări periculoase ale rușilor: schimbarea unilaterală a frontierelor, promovarea intereselor prin metode violente în Crimeea și estul Ucrainei și nerespectarea tratatelor internaționale. Se remarcă, de asemenea, că Rusia se întoarce cu spatele la Occident, consolidează competiția strategică și crește activitatea militară la frontierele externe ale UE”, arată documentul citat de RIA „Novosti”.

De asemenea, autoritățile germane sunt preocupate de „utilizarea comunicațiilor digitale pentru a influența opinia publică, de la controlul neoficial al discuțiilor în rețelele sociale, până la manipularea știrilor”.

Germania este în mod tradițional principalul partener economic al Rusiei în Uniunea Europeană și cel mai mare importator de gaz rusesc. Cu toate acestea, parteneriatul s-a deteriorat brusc după anexarea Crimeei de către Rusia și conflictul din estul Ucrainei. Europa și Statele Unite ale Americii au introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei și au expulzat-o din G8 – clubul celor mai importante puteri mondiale.