ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul israelian nu poate confirma afirmația specifică potrivit căreia atacatorii Hamas ar fi decapitat 40 de bebeluși în timpul atacului de sâmbăta trecută, a declarat un oficial israelian pentru CNN, contrazicând o declarație publică anterioară a biroului premierului, transmisă și preluată ca atare de întreaga presă oficială a lumii, inclusiv cea din România.

Afirmația transmisă prin intermediul CNN a stârnit o isterie mondială.

Premierul Benjamin Netanyahu a indicat că au fost decapitări efectuate de Hamas într-o conferință de presă alături de secretarul de stat Antony Blinken, joi, dar nu a precizat dacă este vorba de copii.

„Mă aflu în Israel în acest moment incredibil de dificil pentru această națiune și pentru întreaga lume. În calitate de secretar de stat, de evreu, de soț și de tată, înțeleg la nivel personal ecourile dureroase pe care le poartă masacrele comise de Hamas.”, a spus și secretarul de stat al SUA

De asemenea, președintele american, Joe Biden, a declarat că și el a văzut fotografii cu cei 40 de copii decapitați de militanții Hamas.

În cadrul unei mese rotunde cu liderii comunității evreiești desfășurată miercuri, el a declarat: „Fac acest lucru de mult timp, nu m-am gândit niciodată că voi vedea... voi avea imagini confirmate cu teroriști decapitând copii".

Un oficial al administrației americane a afirmat ulterior pentru CNN că nici Biden, nici consilierii săi nu au văzut imagini sau nu au primit rapoarte confirmate despre copii sau bebeluși decapitați de către Hamas.

Sara Sidner, reporterița CNN care a răspândit minciuna transmisă în lume de CNN, și-a cerut un fel de scuze cu o jumătate de gură pe Twitter (mai jos).

„Ieri, biroul prim-ministrului israelian a declarat că e confirmat că Hamas a decapitat bebeluși și copii în timp ce noi eram în direct. Guvernul israelian a declarat astăzi că NU poate confirma că au fost decapitați copii. Trebuia să fiu mai atentă cu cuvintele mele și îmi pare rău.”, a recunoscut aceasta ieri (articolul continuă după captura CNN).Mass media mincinoasă din România împreună cu influesării plătiți de servicii, care îndeobște ne acuză pe noi de „fake-news”, nici acum nu au rectificat informația falsă.

Îngrozitoarea informație falsă despre copiii decapitați de Hamas, cu sublinieri pe bebeluși, a făcut înconjurul lumii fiind preluată de toate canalele de presă, în detrimentul adevărului.

Pentru a contracara minciuna, militanții Hamas au oferit azi o filmare cu bebelușii din kibbutz luați în brațe și legănați. Aparent aceștia au statut de ostatici în acest moment. VIDEO via Daily Mail (apăsați pe dreptunghiul albastru din dreapta sus pentru întreaga înregistrare):

Minciuna cu cei 40 de copii decapitați este asemănătoare cu cea din timpul evenimentelor din decembrie 1989 din România, când s-a afirmat că la Timișoara au fost uciși 60.000 de români.

Recunoașterea oferită pe Twitter de Sara Sidner de la CNN: