ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anchetă declanșată  de Autoritatea Sanitară Locală  a fost deschisă, după ce bilanțul tragic dintr-o cămin de bătrâni din Rebbio, de lângă Como (Lombardia) a ajuns la 21 de morți. Aceștia fuseseră vaccinați. Alte zeci de persoane au fost testate pozitiv cu Covid: 85 din 93. Pe lângă vârstnicii infectați se află 54 lucrători din domeniul sănătății. Cei care administrează căminul de bătrâni nu înțeleg cum de acesta a devenit un focar Covid-19, în condițiile în care respectau toatre regulile, iar prima doză de vaccin a fost deja administrată.

Dintre cele peste 46 de persoane cazate aici care primiseră vaccinul, 30 au fost testate pozitiv. De asemenea, șapte angajați au fost confirmați cu noul coronavirus, după cum susține site-ul Secondopianonews.it.

Căminul de bătrâni se află în via Varesina și face parte din Fundația Ca ’d’Industria, împreună cu alte trei structuri similare.

Președintele Fundației Ca 'd'Industria a declarat că prima doză de vaccin a fost administrată la 90% din lucrătorii din domeniul sănătății și aproximativ tuturor persoanelor în vârstă. "Până la 6 februarie, dacă nu există întârziere, vom administra a doua doză”, a precizat responsabilul italian.

Asta înseamnă că prima doză de vaccin, cel mai probabil cea de Pfizer, a fost administrată conform protocolului în ultimele două sau trei săptămâni, dacă se calculează cele douăzeci și una de zile după prima injecție.

Ceea ce s-a întâmplat în căminul de bătrâni Rebbio rămâne însă inexplicabil pentru președintele Fundației: ”Am evitat îmbrățișarile, nimeni în afară de angajați nu a putut intra în structură și am urmat aceleași protocoale ale celorlalte structuri ale noastre, iar acolo nu s-a întâmplat nimic ”, explică Gianfranco Beccalli.

Dacă decesele acestor bătrâni sunt direct legate de vaccin, asta rămâne să stabilească o anchetă judiciară, aflată în curs. După cum a declarat Beccalli, decesele și infectările rămân inexplicabile.

Alți 40 de vîrstnici au fost infectați înt-un un azil pentru bătrâni din Grottaferrata, dintre care 4 au decedat. Este foarte probabil ca vaccinurile să fi fost administrate și aici, susține site-ul italian citat.