ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile franceze au fost avertizate că musulmanii ar putea incendia zone dintr- una dintre suburbiile pariziene, locuite în special de imigranți, în urma unei decizii judecătorești de a demonta o serie de corturi instalate pentru luna sfântă a Ramadanului.
 
O instanță administrativă a ordonat ca toate corturile, care au fost ridicate în regiunea Sevran, în nord-estul Parisului, să fie demontate imediat, pentru că au fost amplasate într-o parcare privată, scrie Le Parisien.

Primarul și organizatorii musulmani ai manifestăii, care sunt obișnuiți să găzduiască rugăciuni ale musulmanilor în timpul lunii sfinte a Ramadanului, au primit ca termen ziua de marți, 22 mai, pentru a demonta corturile, decizie care alimentează furia musulmanilor și un motiv suficient de bun pentru ca totul să degenereze într-o revoltă. Dacă municipalitatea nu va elimina aceste corturi de pe spațiul parcării private, riscă o amendă de 2. 000 de euro pe zi, pentru fiecare zi de întârziere.

Revoltele nu sunt ceva neobișnuit în suburbiile din Paris, fiind alimentate de obicei de ciocnirile dintre localnici și polițiști. Un incident recent, petrecut în Toulouse, în care o femeie musulmană a fost somată să-și scoată niqab-ul, interzis de legea franceză, a dus la ciocniri violente într-una din suburbiile orașului. 

Anul trecut, în toamnă, au izbucnit revolte, la Clichy-la-Garenne (Hauts-de-Seine), după ce mai mulți oficiali francezi și locuitori ai unei suburbii din Paris au încercat să blocheze musulmanii să-și țină rugăciunea în stradă.

Conform legii din 1905, „ceremoniile, procesiunile și alte manifestări externe ale unui cult sunt autorizate cu condiția respectării regulilor prevăzute de articolul L2212-2 din Codul general al colectivităților teritoriale”, în special dacă nu împiedică  „siguranța și confortul trecerii străzilor” și nu tulbură liniștea publică.