Curtea Supremă de Justiție  a SUA a respins luni solicitarea formulată de un  avocat ateu de a se elimina motto-ul național  „În Dumnezeu ne încredem” de pe toate bancnotele emise de Trezoreria SUA, scrie nypost.com.


Michael Newdow, același avocat activist ateu care a încercat să elimine sintagma „sub Dumnezeu” din „Pledge of Allegiance” (Jurământul de Loialitate față de SUA), argumenta că mandatul Congresului de a inscripționa „In God We Trust” pe dolari reprezintă o implicare guvernamentală în domeniul religiei și o încălcare a Primul Amendament a Constituției SUA.
 
Newdow a susținut în petiția sa către Curtea Supremă că, deoarece clienții săi sunt indivizi atei sau grupuri atee, guvernul a încălcat „credința religioasă sinceră” că nu există niciun Dumnezeu și i-a transformat în „outsideri politici” prin plasarea expresiei„In God We Trust” pe bani.

Judecătorii au respins cererea fără orice alt comentariu.

Fraza a fost pentru prima dată inscripționată pe o monedă americană în 1864, ca urmare a „creșterii sentimentului religios„. A fost adăugată pe toate monedele și bancnotele americane în 1955.

Newdow a mai încercat, în trecut, să elimine rugăciunile și orice referințe religioase de la ceremoniile de preluare a mandatelor președinților George W. Bush și Barack Obama.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews