Curtea Supremă de Justiție  a SUA a respins luni solicitarea formulată de un  avocat ateu de a se elimina motto-ul național  „În Dumnezeu ne încredem” de pe toate bancnotele emise de Trezoreria SUA, scrie nypost.com.


Michael Newdow, același avocat activist ateu care a încercat să elimine sintagma „sub Dumnezeu” din „Pledge of Allegiance” (Jurământul de Loialitate față de SUA), argumenta că mandatul Congresului de a inscripționa „In God We Trust” pe dolari reprezintă o implicare guvernamentală în domeniul religiei și o încălcare a Primul Amendament a Constituției SUA.
 
Newdow a susținut în petiția sa către Curtea Supremă că, deoarece clienții săi sunt indivizi atei sau grupuri atee, guvernul a încălcat „credința religioasă sinceră” că nu există niciun Dumnezeu și i-a transformat în „outsideri politici” prin plasarea expresiei„In God We Trust” pe bani.

Judecătorii au respins cererea fără orice alt comentariu.

Fraza a fost pentru prima dată inscripționată pe o monedă americană în 1864, ca urmare a „creșterii sentimentului religios„. A fost adăugată pe toate monedele și bancnotele americane în 1955.

Newdow a mai încercat, în trecut, să elimine rugăciunile și orice referințe religioase de la ceremoniile de preluare a mandatelor președinților George W. Bush și Barack Obama.


 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.