Un tribunal din SUA a decis, vineri, în favoarea uneia dintre politicile controversate ale administrației Trump, care împiedică anumite persoane transgender să lucreze în forțele armate americane, oferindu-i astfel președintelui prima victorie juridică pe această problemă, după mai multe înfrângeri, scrie thehill.com.

Curtea de Apel a Statelor Unite din Districtul Columbia a anulat decizia unui judecător federal din Washington, DC, care a blocat decizia administrației Trump, susținând că este posibil să încalce drepturile constituționale ale recruților și membrilor transgenderi din serviciile armatei.

Donald Trump a anunțat în martie că va aproba un plan al fostului secretar al apărării, Jim Mattis, de a restricționa serviciul militar al persoanelor transgender care se confruntă cu așa numita „disforie de gen”.

Această victorie de la Curtea de Apel este limitată, deoarece alte instanțe federale au emis ordonanțe împotriva deciziei administrației Trump, care au fost aplicate la nivel național. Administrația Trump a solicitat deja Curții Supreme să analizeze această problemă.

Decizia anunțată de Trump se înscrie într-un context de presiuni exercitate de către o parte a taberei republicane pentru a anula măsurile luate administrația Barack Obama în favoarea persoanelor transgender, un subiect extrem de sensibil în SUA, în pofida unui număr foarte mic de persoane care ar urma să fie afectate.

În iunie 2016, Ashton Carter, ministrul apărării din administrația Obama, afirma că persoane transgender ar putea sluji în armată în mod deschis și nu vor mai fi concediate sau separate de armată doar din acest motiv.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews