ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din SUA a decis, vineri, în favoarea uneia dintre politicile controversate ale administrației Trump, care împiedică anumite persoane transgender să lucreze în forțele armate americane, oferindu-i astfel președintelui prima victorie juridică pe această problemă, după mai multe înfrângeri, scrie thehill.com.

Curtea de Apel a Statelor Unite din Districtul Columbia a anulat decizia unui judecător federal din Washington, DC, care a blocat decizia administrației Trump, susținând că este posibil să încalce drepturile constituționale ale recruților și membrilor transgenderi din serviciile armatei.

Donald Trump a anunțat în martie că va aproba un plan al fostului secretar al apărării, Jim Mattis, de a restricționa serviciul militar al persoanelor transgender care se confruntă cu așa numita „disforie de gen”.

Această victorie de la Curtea de Apel este limitată, deoarece alte instanțe federale au emis ordonanțe împotriva deciziei administrației Trump, care au fost aplicate la nivel național. Administrația Trump a solicitat deja Curții Supreme să analizeze această problemă.

Decizia anunțată de Trump se înscrie într-un context de presiuni exercitate de către o parte a taberei republicane pentru a anula măsurile luate administrația Barack Obama în favoarea persoanelor transgender, un subiect extrem de sensibil în SUA, în pofida unui număr foarte mic de persoane care ar urma să fie afectate.

În iunie 2016, Ashton Carter, ministrul apărării din administrația Obama, afirma că persoane transgender ar putea sluji în armată în mod deschis și nu vor mai fi concediate sau separate de armată doar din acest motiv.