ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Stat ar fi decis să pună capăt statutului special care protejează mii de imigranți de expulzarea din teritoriul american, relatează Le Figaro, citând Washington Post.

Acest program, înființat în 1990 și cunoscut sub numele de Statut temporrar de protecție, interzice expluzarea cetățenilor care provin din țări considerate instabile din cauza unor conflicte armate sau a unor catastrofe naturale.
 
Potrivit Washington Post, 300.000 de persoane locuiesc în SUA cu acest statut.
 
Secretarul de Stat Rex Tillerson i-a transmis, marți, secretarului interimar pentru Securitate Internă, Elaine Duke, că nu mai sunt îndeplinite condițiile care justifică statutul de protecție pentru America Centrală și Haiti.
Departamentul de Securitate Internă se va pronunța până luni în legătură cu soarta a 57.000 de persoane venite din Honduras și a 2.500 venite din Nicaragua, a căror protecție expiră la începutul lunii ianuarie.