Donald Trump va interzice cu totul șapte expresii care nu vor putea apărea în textele din 2018.

Administrația Trump este pe cale să interzică autorității sanitare, Center for Disease Control and Prevention, folosirea a șapte cuvinte în documentele pentru bugetul de anul viitor: vulnerabil, drept, diversitate, transexual, făt, bazat pe evidențe, bazat pe știință. În ultimele două cazuri, se sugerează folosirea expresiei „bazat pe știința luând în considerare standardele și dorințele comunității”.

CDC, cea mai înaltă agenție de sănătate publică a țării, este singura agenție federală cu sediul în afara Washingtonului. Are aproape 12.000 de angajați, iar aproximativ trei sferturi dintre ei se află în zona Atlanta, scrie Fox News.

Cum era de așteptat, asociațiile pro-avort și susținătoarele LGTB au criticat măsura: „E mai clar ca niciodată: această administrație a disprețuit sănătatea femeilor, persoanele LGTB și știința încă din prima zi”, este scris pe contul de Twitter al Planned Parenthood.

Și democratul Ted Lieu a criticat decizia: „Administrația Trump consideră din nou America o țară de proști”.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.