Donald Trump va interzice cu totul șapte expresii care nu vor putea apărea în textele din 2018.

Administrația Trump este pe cale să interzică autorității sanitare, Center for Disease Control and Prevention, folosirea a șapte cuvinte în documentele pentru bugetul de anul viitor: vulnerabil, drept, diversitate, transexual, făt, bazat pe evidențe, bazat pe știință. În ultimele două cazuri, se sugerează folosirea expresiei „bazat pe știința luând în considerare standardele și dorințele comunității”.

CDC, cea mai înaltă agenție de sănătate publică a țării, este singura agenție federală cu sediul în afara Washingtonului. Are aproape 12.000 de angajați, iar aproximativ trei sferturi dintre ei se află în zona Atlanta, scrie Fox News.

Cum era de așteptat, asociațiile pro-avort și susținătoarele LGTB au criticat măsura: „E mai clar ca niciodată: această administrație a disprețuit sănătatea femeilor, persoanele LGTB și știința încă din prima zi”, este scris pe contul de Twitter al Planned Parenthood.

Și democratul Ted Lieu a criticat decizia: „Administrația Trump consideră din nou America o țară de proști”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews