ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România s-a poziționat în privința independenței Cataloniei. Prin vocea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, țara noastră s-a pronunțat oficial împotriva dezlipirii provinciei catalane de Spania, informează B1 TV. 

„Ne păstrăm aceeași poziție pe care am avut-o și față de Kosovo. E valabil și pentru Catalonia, și pentru Kurdistan. Noi considerăm că este ilegal să se decidă fragmentarea unui stat fără consultarea Guvernului, unica instituție care reprezintă poporul unei țări”, a declarat șeful diplomației române.

Teodor Meleșcanu și-a exprimat speranța că poziția României va fi adoptată de toate statele Uniunii Europene și din celelalte organizații internaționale.

„Noi rămânem fideli acestei poziții și o vom păstra pentru orice situație asemănătoare în orice parte din lume s-ar întâmpla. Și speram ca ceilalți parteneri din Uniunea Europeană și din alte organizații internaționale vor înțelege că e o poziție de principiu”, a mai spus Meleșcanu. 

Ministrul român de Externe a făcut afirmațiile într-una dintre sesiunile de dezbateri din cadrul Adunării Parlamentare a NATO care se deasfășoară la București.