Mai mulți membri ai comunității LGBT au formulat plângeri penale împotriva rabinului din Ierusalim, Shlomo Amar, pentru incitare la crimă după ce liderul comunității evreiește a afirmat într-un interviu că Tora, cartea sfântă a evreilor, obligă la uciderea lesbiencelor, gayilor, bisexualilor și transexualilor.

Rabinul Amar a mai numit persoanele LGBT drept „un cult dezgustător" și a spus că o persoană poate să își depășească orientările dacă dorește, informează jerusalemonline.com.

Declarațiile sale au stârnit revolta comunității LGBT care a decis să depună numeroase plângeri penale și a invitat toți cetățenii să protesteze împotriva rabinului pentru ca acesta să fie eliminat din viața publică în urma declarațiilor sale.

„Exercitați-vă dreptul de cetățeni și emiteți o plângere, chiar dacă nu sunteți parte a comunității" cere un transexual. „Haideți să facem în așa fel încăt acest om nu rămâne într-o poziție publică. Aceasta nu este o dezbatere anti-religie. Nu am nimic împotriva religiei. Îmi pasă doar să îmi protejez dreptul meu și al vostru la viață" a completat acesta.