ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Rex Tillerson, secretarul de stat al SUA vine și el să pună gaz peste foc în problema nord-coreană: Diplomația va continua 'până când va cădea prima bombă'.

Cu toate acestea, Rex Tillerson a mai liniștit spiritele, declarând că președintele Donald Trump i-a cerut să continue eforturile pentru a tempera tensiunile legate de Coreea de Nord, șeful diplomației americane asigurând că „aceste eforturi diplomatice vor continua până când va cădea prima bombă”, informează agențiile Reuters și EFE, potrivit Agerpres.

Tillerson a făcut aceste afirmații în timpul unei emisiuni la postul CNN și a minimalizat totodată mesajele postate de Trump pe Twitter, în care acesta îi transmitea că își pierde vremea încercând să negocieze cu „Micul Om-Rachetă”, referire la liderul nord-coreean, Kim Jing Un.

Trump „mi-a transmis clar să continui eforturile diplomatice”, a precizat duminică secretarul american de stat.

Declarațiile sale survin în contextul relatărilor despre un posibil nou test nord-coreean cu rachetă, care ar putea fi efectuat înainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud și SUA care încep săptămâna viitoare.

Ar putea fi vorba de o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-14, a cărei rază de acțiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenințat că o va lansa spre teritoriul american Guam, în Pacific.

În ultimele zile s-au aglomerat declarațiile războinice și panicarde făcute de diferiți oficiali americani și nord-coreeni care s-au amenințat reciproc cu distrugerea totală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews