ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documentele declasificate marți arată că directorul CIA din 2016, John Brennan, l-a informat pe președintele Obama despre planul lui Hillary Clinton de a-l lega pe Donald Trump de Rusia ca „o cale de a distrage atenția publicului de la utilizarea unui server privat de e-mailuri”, informează Fox News.

Directorul serviciilor naționale informații naționale, John Ratcliffe, a declasificat notele scrise de mână ale lui Brennan despre această întâlnire, împreună cu o notă a CIA, care a dezvăluit că oficialii au trimis problema FBI pentru o posibilă investigație. Ratcliffe a declarat că a trimis documentele către comisiile de informații ale Camerei și Senatului. „Obținem informații suplimentare despre activitățile rusești de la (editat)”, se spune în notele declasificate de Brennan. „CITE (editat) ar fi aprobat planul lui Hillary Clinton privind propunerea unuia dintre consilierii ei de politică externă de a-l calomnia pe Donald Trump, provocând un scandal care implică intervenția serviciului de securitate rus”.

O mare parte a notelor este editată, dar există referiri și adnotări la „JC”, „Denis” și „Susan”, care ar putea face referire la directorul FBI James Comey, consilierul pentru securitate națională Susan Rice și șeful de cabinet al Casei Albe, Denis McDonough.

Săptămâna trecută, Ratcliffe a aprobat declasificarea documentelor care arată că, în septembrie 2016, oficialii serviciilor de informații americane au trimis o sesizare de investigație cu privire la serviciile de informații ruse, indicând că Hillary Clinton a aprobat „un plan privind candidatul la președinția americană Donald Trump și hackeri ruși care s-au implicat în alegerile din SUA” pentru a distrage atenția publică de la scandalul e-mail urilor în care ea era implicată.

Raportul a fost publicat de administrația Obama cu doar două săptămâni înainte de alegerile din 2016, provocând „suspiciuni” asupra candidaturii lui Trump.

Procurorul american John Durham efectuează în prezent o anchetă penală a anchetei Trump-Rusia a administrației Obama.

Donald Trump a anunțase anterior, pe Twitter, declasificarea în masă a tuturor documentelor legate de Rusia și Hillary Clinton.  Trump a distribuit pe contul său de Twitter un mesaj care susține că FBI și CIA știau că implicarea Rusiei în campania din 2016 era o farsă politică. Alături de acest mesaj, președintele a anunțat decizia de declasificare.

„Am autorizat pe deplin declasificarea totală a oricăror documente referitoare la cea mai mare infracțiune politică din istoria americană, Farsa Rusia”, a scris el.

Ordinul dat de el se referă și la „Scandalul e-mail-urilor lui Hillary Clinton”, despre care conservatorii au spus multă vreme că este o „anchetă” pe jumătate destinată să-i ofere acoperire fostei contracandidate a lui Trump.

La finalul mesajului său, președintele spune că documentele nu vor fi „editate”.
 
Washington Times a raportat marți că CIA i-a transmis directorului FBI James Comey o notă clasificată în care îl anunță că Hillary Clinton a aprobat un plan pentru a da vina pe Trump pentru atacul hackerilor ruși asupra computerului său.