ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Republicanii din mai multe comisii  ale Camerei Reprezentanților așteaptă răspunsuri de la Nancy Pelosi cu privire la deciziile de securitate luate înainte și în ziua revoltei de la Capitoliu, din 6 ianuarie.
 
Aceștia au trimis luni o scrisoare către președinta Camerei, Nancy Pelosi, în care arată că mai întrebări privind „responsabilitatea pentru securitatea Capitolului rămân fără răspuns”, conform FoxNews.

Republicanii Davis, Iordania, Comer și Nunes au subliniat afirmațiile făcute de fostul șef al poliției al Capitoliului, Steve Sund, potrivit căruia, pe 4 ianuarie, s-a apropiat de sergenții care păzeau  clădirea pentru a solicita sprijinul Gărzii Naționale.
 
Într-o scrisoare adresată lui Pelosi luna trecută, Sund a susținut că fostul sergent de arme Paul Irving a spus că este îngrijorat că nu simte „serviciile îl susțin”.

„După cum știți, președintele Camerei nu este doar liderul partidului majoritar, ci are și responsabilități instituționale enorme”, spun republicanii. "Președintele este responsabil pentru toate deciziile operaționale luate în cadrul Camerei."

Poliția din Capitol Hill a fost cu mult depășită de susținătorii președintelui Donald Trump, care au asaltat Congresul.

Republicanii au menționat că șeful poliției din Capitoliu, Steve Sund, s-a adresat sergentului de arme Paul Irving pe 4 ianuarie pentru a solicita sprijinul Gărzii Naționale, dar cererea acestuia a fost respinsă.
 
Poliția din Capitol Hill a fost cu mult depășită de susținătorii președintelui Trump, care au luat cu asaltat Congresul pe 6 ianuarie și s-au apropiat în mod periculos de parlamentarii aflați înăuntru. ”Atunci când șeful poliției Sund a făcut o cerere de sprijin pentru Garda Națională, pe 4 ianuarie, de ce a fost respinsă?”, au scris republicanii, conform Fox News.

Sund și Irving au demisionat sub presiunea puternică a lui Pelosi - o decizie care i-a revoltat pe republicani.  
 
Republicanii și-au exprimat, de asemenea, nemulțumirea față de decizia unilaterală a lui Pelosi de a numi în funcție un general de armată în retragere pentru a evalua nevoile de securitate ale Camerei.

Între timp, democrata a anunțat luni că va înființa o comisie independentă care va ancheta incidentele petrecute pe 6 ianuarie. Într-o scrisoare trimisă reprezentanților, ea a spus că această comisie va fi constituită pe formatul celei care a investigat atacurile din 11 septembrie 2001 de la New York și Pentagon.