ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propaganda CNN împotriva lui Trump a atins noi culmi joi, cu un moment în care jurnalista Christiane Amanpour, șefa corespondenților internaționali, a comparat primul mandat al președintelui SUA cu o infamă operațiune de represiune nazistă. Afirmațiile ei au scandalizat Israelul, așa că jurnalista de la postul deontologilor americani a fost nevoită să-și ceară scuze.

Amanpour a comparat primii patru ani ai administrației Trump cu Kristallnacht (Noaptea de Cristal), care desemnează pogromul împotriva evreilor din Germania Nazistă, început in 1938. Amanpour a fost acuzată  pentru afirmația sa de Liga Anti-Defăimare, dar și de oficiali din administrația Trump și din guvernul israelian care i-au transmis să-și ceară scuze.

„În această săptămână, în urmă cu 82 de ani, a avut loc Kristallnacht. Asaltul naziștilor  peste arcul civilizației noastre umane care a dus la genocid împotriva unei întregi rase”, a declarat Amanpour, înainte de a afirma că președinția lui Trump este echivalentul modern al KristallNacht.

În timpul Kristallnacht,între 9 și 13 noiembrie 1938, naziștii au distrus sute de sinagogi, au ars și profanat artefacte religioase evreiești, au jefuit mii de magazine evreiești, au vandalizat case și școli și au strând mii de evrei pentru a fi trimiși în lagărele morții. Evenimentul a fost în esență începutul holocaustului.

În timp ce arăta imagini cu naziștii care ardeau cărți, Amanpour a declarat că „acel turn al cărților care ard, a dus la un atac asupra faptelor, cunoștințelor, istoriei și adevărului. După patru ani de atacuri moderne asupra acelorași valori de către Donald Trump,  echipa Biden-Harris promite o revenire la norme, inclusiv la adevăr.”

Amanpour este aceeași gazdă a CNN care anul trecut a sugerat că FBI ar putea aresta pe oricine participă la mitinguri pro Trump și să îi acuze de „discurs al urii”.

Comparația gazdei CNN ăntre mandatul lui Trump și Germania nazistă a provocat reacții pe scară largă, dar nu displace adversarilor politici ai lui Trump, inclusiv lui Joe Biden, care au făcut comparații similare.
 
Ministrul afacerilor diasporei israeliene, Omer Yankelevich, a acuzat-o  duminică pe Amanpour că a făcut comparația de dragul „titlurilor ieftine sau a unei agende politice” și a cerut CNN să fie partener în lupta antisemitismului și să nu alimenteze focul,  a relatat ziarul israelian Hayom 

Consulul general al Israelului la Atlanta, Anat Sultan-Dadon, i-a scris vicepreședintelui executiv al CNN, Rick Davis, exprimându-și indignarea cu privire la utilizarea de către Amanpour a Holocaustului din motive politice, cerându-i să i respecte pe cei care au murit, a informat The Jerusalem Post.

„Am acordat atenție celei de-a 82-a comemorări a Kristallnacht, așa cum fac adeseori – este evenimentul care marchează începutul ororilor Holocaustului. Am subliniat de asemenea atacurile lui Trump la adresa istoriei, realității, informației și adevărului. Nu ar fi trebuit să alătur aceste două idei”, s-a scuzat Amanpour. „Hitler și atrocitățile lui sunt, desigur, unice în istorie. Regret orice suferință pe care am putut să o provoc. Am dorit să arăt cum democrația poate derapa, și cum trebuie întotdeauna să apărăm cu tenacitate valorile noastre democratice”, și-a făcut jurnalista mea culpa.