Publicația „Huffington Post” a șters de pe siteul propriu un articol în care un colaborator afirma că președintele SUA, Donald Trump, are dreptate în ceea ce privește situația din Suedia.

Pe 20 februarie, președintele SUA publicase un „tweet” în care afirmase că politica Suediei de a accepta imigranți în masă nu funcționează. Câteva ore mai târziu, în Capitala Suediei explodau incidente violente provocate de imigranți, poliția fiind nevoită să deschidă focul, mai multe persoane fiind rănite.

A doua zi după incidente, Rene Zografos, un autor norvegian de origine greacă, a scris în Huffington Post un articol în care a confirmat faptul că situația în Suedia este una destul de gravă, intitulându-și articolul : „Trump are dreptate în ceea ce privește Suedia”.
 

În articol, acesta a scris că „Suedia are probleme enorme din cauza unei politici liberale în privința imigrației”.
 
Iată textul integral:

Mulți jurnaliști din întreaga lume sunt dornici să-l condamne pe Donald Trump, indiferent din ce motiv. Când a vorbit despre imigrația din Suedia acum câteva zile, rețelele sociale au explodat. Majoritatea oponenților au spus că Trump a inventat problemele cu imigranții de care Trump vorbește. Greșesc.

Doar câteva ore mai târziu a fost o mulțime de violență și distrugere cauzată de imigranți în capitala Suediei, Stockholm. Poliția a fost forțată să tragă cu muniție (reală -n.n) pentru a-i pune capăt. În Malmo, un alt oraș din sudul Suediei, se luptă cu violența găștilor de ani de zile. Așa că, atunci când Trump vorbește despre problema imigrației în Suedia, are dreptate.

Este binecunoscut pentru scandinavi și alți Europeni că imigrația liberală aduce cu sine droguri, violuri, războaie între găști, jafuri și violență. Pe lângă asta, vedem cum cultura proprie respectivelor națiuni dispare, fie că asta e bine sau rău...

Dar problema imigrației nu este proprie doar Suediei. Adevărul este că mai multe orașe Europene au avut probleme uriașe cu imigrația și chiar forțele de poliție se teme să intervină în anumite zone din aceste orașe. Marea Britanie, Franța și alte țări europene se schimbă rapid din cauza numărului extrem de mare de imigranți.

Nu spun că imigrația nu are și părți bune, dar o mulțime de probleme vin odată cu o politică greșită și în consecință, primim violență, teroare și găști. Realitatea este că presa de-aici din Europa nu își face treaba cum se cuvine. Este o teamă între jurnaliști, aceea de a nu scrie un adevăr simplu, respectiv că Europa are enorme probleme care provin dintr-o politică imigraționistă liberală, pe care o vedem nu doar în Suedia, ci și aici în Norvegia. Dar nu este corect politic pentru jurnaliști să scrie că imigrația în Europa este un eșec. Chiar și așa, pot spune că majoritatea oamenilor care vin din alte țări se comportă fără reproș și sunt un dar pentru societate, dar pe de altă parte, să scrii că totul este minunat este total eronat și acești jurnaliști ar trebui să-și găsească un alt job, pentru că nu au suficientă integritate pentru a fi ziariști decenți. 
 
Huffington Post este o publicație de stânga, asumat progresită, ce a susținut-o pe Hillary Clinton la alegerile prezidențiale din Statele Unite.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews