Americanii sunt "un popor care nu încetează să-i distrugă pe ceilalți", a declarat, la Moscova, actorul francez Gerard Depardieu, care a spus că preferă "să fie rus".
 
 
 "S-au luptat între ei, i-au distrus pe indieni, au introdus sclavia și apoi a fost războiul de secesiune", a exemplificat celebrul actor într-un interviu cu jurnaliști ruși difuzat joi la postul de radio France Inter.', anunţă Agerpres. "Ei au fost primii care au folosit bomba atomică. Pe oriunde trec lasă mormane de rahat. Nu, eu prefer să fiu rus", a adăugat Depardieu, care a devenit cetățean al Federației Ruse în urmă cu peste doi ani la intervenția președintelui Vladimir Putin, conform France Prese.

"Și apoi, dacă europenii încetează să-i mai asculte pe acești americani, ei bine, eu aș fi mai fericit", a conchis el înainte de a urca pe scena unui teatru din Moscova pentru a interpreta, alături de Fanny Ardant, "La Musica deuxieme", o piesă a Margueritei Duras.

Actorul a anunţat în 2012 că renunță la pașaportul francez în semn de protest față de nivelul de impozitare a celor mai mari averi din Franța introdus de guvernul socialist. El a primit pașaportul rusesc direct de la Putin, pe care actorul francez nu ezită să îl laude de câte ori are ocazia. Pentru atitudinea sa pro rusă, Depardieu a fost inclus de Ucraina pe o ”listă neagră”, alături de regizorul Emir Kusturica.