ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Departamentului de Stat, Mike Pompeo, urmează să se întâlnească cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cu ministrul de externe, Serghei Lavrov, în timpul vizitei pe care o va face în Rusia săptămâna viitoare, a anunțat vineri Departamentul de Stat al SUA, potrivit RT.

Vizita oficialului american vine pe fondul relațiilor tensionate dintre Moscova și Washington, după acuzațiile de amestec al Moscovei în alegerile din SUA, dar și în contextul dezacorduilor dintre americani și ruși pe marginea crizei din Venezuela și a programului nuclear al Iranului.

Departamentul de Stat a precizat că în timpul întrevederii, care va avea loc pe 14 mai, la Soci, va fi discutată „întreaga gamă de provocări bilaterale și multilaterale”.

Mike Pompeo a avut deja o întâlnire cu Serghei Lavrov, în Finlanda, la începutul acestei săptămâni, in timpul summitului Consiliului Arctic.

Reamintim că în cazul crizei de la Caracas, Rusia îl sprijină pe președintele venezuelean Nicolas Maduro, în vreme ce Statele Unite îl consideră președinte interimar pe liderul opoziției, Juan Guaido. Washingtonul și Moscova se acuză reciproc de amestec în afacerile interne ale Venezuelei.
Reuniunea de la Soci intervine și în urma anunțului Iranului de a suspenda anumite obligații care îi revin în temeiul angajamentelor din JPCOA (planul exhaustiv de acțiune) și NPT (tratatul de ne-proliferare), după ce Washingtonul a impus o serie de sancțiuni asupra țării.