Șeful Departamentului de Stat, Mike Pompeo, urmează să se întâlnească cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cu ministrul de externe, Serghei Lavrov, în timpul vizitei pe care o va face în Rusia săptămâna viitoare, a anunțat vineri Departamentul de Stat al SUA, potrivit RT.

Vizita oficialului american vine pe fondul relațiilor tensionate dintre Moscova și Washington, după acuzațiile de amestec al Moscovei în alegerile din SUA, dar și în contextul dezacorduilor dintre americani și ruși pe marginea crizei din Venezuela și a programului nuclear al Iranului.

Departamentul de Stat a precizat că în timpul întrevederii, care va avea loc pe 14 mai, la Soci, va fi discutată „întreaga gamă de provocări bilaterale și multilaterale”.

Mike Pompeo a avut deja o întâlnire cu Serghei Lavrov, în Finlanda, la începutul acestei săptămâni, in timpul summitului Consiliului Arctic.

Reamintim că în cazul crizei de la Caracas, Rusia îl sprijină pe președintele venezuelean Nicolas Maduro, în vreme ce Statele Unite îl consideră președinte interimar pe liderul opoziției, Juan Guaido. Washingtonul și Moscova se acuză reciproc de amestec în afacerile interne ale Venezuelei.
Reuniunea de la Soci intervine și în urma anunțului Iranului de a suspenda anumite obligații care îi revin în temeiul angajamentelor din JPCOA (planul exhaustiv de acțiune) și NPT (tratatul de ne-proliferare), după ce Washingtonul a impus o serie de sancțiuni asupra țării. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews