ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali de la Departamentul de Stat american au dezvăluit peste 350 de emailuri care fuseseră șterse din serverul privat al lui Hillary Clinton, pe fondul polemicilor declanșate din cauza noii anchete a Biroului Federal de Investigații (FBI), relatează ziarul The Washington Examiner.

 Este vorba de 350 de emailuri care au în total 1.250 de pagini, dar Departamentul de Stat a precizat că cele mai multe sunt duplicate ale emailurilor publicate în 2015 și la începutul anului 2016.

Documentele au fost dezvăluite cu doar câteva zile înaintea scrutinului prezidențial, în contextul în care FBI a anunțat o nouă anchetă în cazul emailurilor și după ce organizația pentru transparență WikiLeaks a prezentat mesaje care arată că Administrația Barack Obama a încercat să blocheze dezvăluirea informațiilor din ancheta inițială privind emailurile private utilizate de Hillary Clinton.

Administrația Barack Obama a încercat să blocheze dezvăluirea informațiilor din ancheta inițială privind emailurile private utilizate de Hillary Clinton, echipa de campanie prezidențială democrată fiind înștiințată despre acest lucru de un oficial de la Departamentul Justiției, dezvăluie WikiLeaks.

 Un oficial de rang înalt de la Departamentul Justiției a transmis informații echipei de campanie democrate despre dosarul judiciar care viza serverul de email privat utilizat de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat, conform unui mesaj dezvăluit de site-ul pentru transparență WikiLeaks, dezvăluirile riscând să afecteze și mai mult pretențiile de imparțialitate ale Administrației Barack Obama, scrie cotidianul The Washington Times.

Peter Kadzik, asistent al secretarului Justiției, i-a trimis în mai 2015 un email lui John Podesta, șeful campaniei lui Hillary Clinton, prin care îl informa că Administrația Obama va încerca să blocheze până în 2016 dezvăluirea informațiilor despre ancheta în cazul serverului privat utilizat de fostul secretar de Stat. Mesajul lui Kadzik, transmis dintr-un cont de email privat, avertiza și în legătură cu riscul unei audieri în Camera Reprezentanților în scandalul serverului privat folosit de Hillary Clinton.

Peter Kadzik riscă să fie acuzat de conflict de interese, iar Administrația Barack Obama ar putea pierde reputația de imparțialitate în privința anchetei și a campaniei electorale.

Un alt email dezvăluit de organizația pentru transparență WikiLeaks relevă că Departamentul de Stat oferea informații echipei de campanie a lui Hillary Clinton chiar înainte de anunțarea în public a informațiilor privind posibilitatea anchetei vizând emailurile private utilizate de fostul secretar de Stat.