ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


David Longden, în vârstă de 43 de ani, ar fi al doilea lucrător din cadrul sistemului de sănătate NHS din Marea Britanie care este infectat după vaccinare, potrivit The Sun. David Longden urma să primească rapelul, dar s-a decis să îl anuleze în urma apariției bolii.

Asistentul e unul dintre primii care au fost injectați cu prima doză de vaccin Pfizer în ziua în care a fost disponibil în Țara Galilor, pe 8 decembrie. El a fost vaccinat cu prioritate întrucât lucrează în prima linie la un spital ocupat cu bolnavi de coronavirus. Acolo au fost organizate vaccinări pentru el și colegii săi, dar și persoanele peste 80 de ani.

Rapelul - cea de-a doua doză de vaccin - urma să-i fie administrată pe 5 ianuarie, dar nu a mai fost inoculat când Guvernul a decis să mărească intervalul de vaccinare între doze, pentru ca acestea să ajungă unui volum mai mare de populație.

Asistentul a fost testat pozitiv pe 8 ianuarie – cu trei zile înainte de data în care urma să facă al doilea vaccin -, dar a observat simptome cu două zile înainte. El a rămas izolat la locul său de muncă .

Guvernul a decis ca intervalul dintre vaccinări să fie mărit de la 21 de zile la trei luni, într-un plan controversat bazat pe mai multe opinii ale unor cercetători, care consideră că imunitatea primei doze ar dura până la trei luni.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech avertizează că eficiența maximă a vaccinului său împotriva covid-19 este demonstrată dacă rapelul nu este întârziat – o strategie deja aplicată sau avută în vedere de mai multe țări, cu scopul de a vaccina cât mai multe persoane, relatează AFP.

Nici vaccinul Pfizer, nici cel de la Oxford / AstraZeneca nu este 100% eficient în prevenirea Covid-19, chiar și după administrarea ambelor doze, afirmă sursele citate.