ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații francezi au votat miercuri legea care obligă toate școlile din Franța să afișeze în clase drapelul național și steagul Uniunii Europene.

Adunarea Națională a sprijinit amendamentul lui Éric Ciotti, președintele partidului Les Républicains, anunță euronews.

Astfel, cele două steaguri trebuie să fie afișate în toate școlile inferioare și în licee, indiferent dacă sunt private sau de stat. Tot  obligatoriu va fi ca toți copiii să învețe imnul național al Franței, „La Marseillaise”.

Modificarea lui Ciotti la reformele educaționale ale președintelui francez Emmanuel Macron prevedeau doar prezența drapelului francez, însă acum, a declarat politicianul, adăugarea steagului UE reprezintă „un important pas înainte”.

Ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, care a votat în favoarea măsurii, a declarat că va fi ușor de implementat și că ministerul va acoperi costurile.

Această mișcare a fost criticată de partidele populiste care s-au opus prezenței obligatorii a drapelului UE în școli.

Marin Le Pen, lidera Adunării Naționale (fostul Front Național), a acuzat guvernul condus de Macron că vrea „să impună acest steag în școlile copiilor noștri!”, în timp ce  fostul vice-președinte al FN și fondator al partidului Patriots, Florian Philpott, a declarat: „Drapelul francez, da. Chestii europene, nu! Țara noastră este Franța, nu Uniunea Europeană a lor”.