ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o scrisoare deschisă adresată liderilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, deputatul liberal Daniel Gheorghe le cere să organizeze referendumul pentru familie, deoarece au „o obligație neonorată față de poporul român”, iar Centenarul Marii Uniri trebuie sărbătorit „așa cum se cuvine”.

„Mă adresez public domniilor voastre pentru a vă reaminti că aveți o obligație neonorată față de poporul român. Nu este singura, de altfel, dar este cea mai importantă, având în vedere că tema a fost cerută în mod explicit și în număr covârșitor: convocarea Referendumului pentru Familie”, se spune în scrisoarea deputatului Daniel Gheorghe, potrivit news.ro.

Amintind că a trecut un an de când cei doi președinți ai Camerelor au promis acest referendum, deputatul cere stabilirea unei date pentru organizarea referendumului. Iar cel mai bun moment ar fi a doua jumătate a lunii martie 2018, pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri „așa cum se cuvine”, spune politicianul liberal.

„A trecut un an de când le-ați promis românilor, în calitatea pe care o aveți de oameni politici, că acest referendum va fi derulat în bune condiții. Ați semnat chiar și protocoale în acest sens”, amintește Daniel Gheorghe.
 
„Domnilor lideri ai majorității parlamentare, vă cer să conveniți asupra unei date de principiu și să o comunicați, în mod onest și transparent, celor în slujba cărora vă aflați. Oamenii sunt nerăbdători să-și exercite drepturile garantate de Constituția României. Propunerea mea este ca referendumul să aibă loc în a doua jumătate a lunii martie 2018, într-o perioadă care să permită o participare în număr cât mai mare. Suntem o națiune creștină și punctum. Îmi doresc foarte mult să sărbătorim Centenarul Marii Uniri așa cum se cuvine, prin consolidarea valorilor identitare care stau la baza neamului românesc!”, conchide Gheorghe.

Președintele PNL, Ludovic Orban, declara, referitor la referendumul pe tema familiei, că el este un susținător al familiei tradiționale, deoarece, fiind un om credincios, ”asta este lăsat de la Dumnezeu, asta e forma în care practic noi, oamenii, suntem chemați să ne așezăm în viață”.
 
Reamintim că în perioada premergătoare alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu Partidul Social Democrat, cu Partidul Național Liberal și cu Alianța Liberalilor și Democraților din România, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României.