ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata americană trimite aproximativ 4.000  de militari la frontiera cu Mexicul, pentru a susține Serviciul Vamal și pentru Protecția Frontierei (Customs and Border Protection, CBP), a anunțat Pentagonul, relatează DPA.

„Departamentul Apărării va desfășura aproximativ 3.750 de oameni în plus pentru a aduce susținerea suplimentară grănicerilor la frontiera de sud-vest aprobată de secretarul interimar al Apărării (Patrick) Shanahan la 11 ianuarie”, a anunțat duminică, într-un comunicat, Pentagonul. Această susținere suplimentară include o capacitate mobilă de supraveghere ”până la sfârșitul lui septembrie 2019, și instalarea a aproximativ 240 de kilometri de sârmă ghimpată între puncte de intrare”, precizează Pentagonul.

Deprtamentul Apărării face acest anunț la două zile după ce președintele american Donald Trump a anunțat că ar putea să declare  „urgență” națională, cu scopul de a ocoli Congresul și a obține astfel o finanțare în valoare de 5,7 miliarde de dolari a unui zid la frontiera cu Mexicul.

„Caravane traversează traversează Mexicul și se îndreaptă către țara noastră, iar republicanii trebuie să fie pregătiți să facă ceea ce este necesar pentru o Securitate la Frontieră puternică”, a scris Trump pe Twitter după anunțul Pentagonului.

”Democrații nu fac nimic. Dacă nu e zid, nu e Securitate, Trafic (de ființe) umane, Droguri și Criminali de toate domenisiunile - INTRAREA INTERZISĂ!”, a adăugat el.