ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 14 ani, marca germană (Deutsche Mark) revine în Germania. Cei care mai dețin vechea monedă vor avea posibilitatea să-și facă târguielile în supermarketurile Kaufland folosind Deutsche Mark. Oferta va fi valabilă până la 30 ianuarie 2016.

Deutsche Mark a revenit în Germania, după ce a fost scoasă din circulație în 2002, odată cu introducerea monedei euro, scrie directmatin.fr.

Nemții vor putea cumpăra diferite produse de larg consum, precum margarina, lapte, cafea, șampon și detergenți. Mărfuri care vor fi prezentate în stilul anilor 1960, pentru a aminti multora cum se trăia in acei ani.
 
The Local.de scrie că nu este vorba despre reformă de piață, ci de o acțiune de marketing, care vizează promovarea lanțului de magazine.

Aproximativ 12,9 miliarde de mărci germane (circa 6,6 miliarde de dolari) se află în prezent în circulație, în pofida propunerii Bundesbank de a schimba vechea moneda în euro.