ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uraganul Irma urmează să lovească Florida cu toată forța. Aproape șapte milioane de oameni au primit ordin de evacuare în Florida și Georgia, înainte ca uraganul Irma, care a fost retrogradat la nivelul trei din cinci pe scara Saffir-Simpson, să lovească statul american, au anunțat oficiali din serviciile de administrare a situațiilor de urgență.

Două centrale nucleare de pe coasta Floridei, Turkey Point și St. Lucie, se află în calea furtunii istorice. Autoritățile au decis oprirea lor, ca măsură de precauție.
 
Aproximativ 700.000 de oameni din Florida au primit ordin de evacuare sâmbătă, ceea ce ridică numărul total în stat la 6,3 milioane. Persoanele vizate locuiesc pe ambele coaste ale Floridei. Este vorba, însă, și de oameni care locuiesc în centrul statului, în case considerate nesigure.

De asemenea, 540.000 de locuitori din estul Georgiei au primit ordin de evacuare.

În Carolina de Sud, un ordin de evacuare vizează opt insule.

Guvernatorul Floridei, Rick Scott, a avertizat că Irma este "cea mai catastrofală furtună văzută vreodată în stat”. "Trebuie să plecați – nu în această seară, nu peste o oră, chiar acum”, a subliniat el. Scott a precizat că, în unele zone, valurile vor ajunge la 4,5 metri înălțime.

Între timp, uraganul Irma a scăzut în intensitate, devenind de categoria 3. Meteorologii se așteaptă, însă, să mai crească în intensitate înainte să ajungă în Florida. 

Congresul american a dublat vineri suma ajutoarelor federale pentru dezastre naturale, în eventualitatea nedorită că după ce Texasul a fost lovit de furtuna Harvey,  Irma va devasta și Florida.