ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inundaţiile au făcut ravagii weekendul trecut, pe Coasta de Azur, iar acum celebrele plaje au fost invadate de şobolani. Sute de rozătoare au fost gonite de şuvoaiele de apă din canalizări şi au luat cu asalt tomberoanele de pe plajă.

Dependenţi de resturile de mâncare lăsate de oameni, şobolanii au fugit din ascunzătorile lor subterane inundate şi s-au refugiat pe plajele Coastei de Azur, în căutarea altor surse de hrană, conform askanews.it.
 
"Este instinctul de supravieţuire. Sunt ca oamenii, se pun la adăpost. Nu vor rămâne într-un loc în care simt că există un pericol. Vor ieși, își vor aduce și familiile. De asta au ieșit din canale", crede un turist german.

Apariţia şobolanilor pe plajele şi aşa devastate, nu este o privelişte pe placul turiştilor care ies la plimbare pe înserat, pe Riviera Franceză. "După furtuni, plaja este murdară, iar seara, cu toți acești șobolani, nu ne simțim în siguranţă. Ar trebui să o facă la fel ca înainte și va fi din nou bine", spune un turist.

Furtunile care au lovit sud-estul Franţei în weekendul trecut au lăsat în urmă 20 de morţi, 2 dispăruţi, şi uriaşe pagube materiale.