ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvăluiri ale serviciilor de informații italiene indică faptul că Europa este în pericol din cauza unui program care, deși ar trebui să contribuie la lupta împotriva ISIS, ii ajută pe teroriști să intre ca în brânză pe teritoriul european.

Serviciile de informați italiene spun că un număr important de luptători ai Statului Islamic, provenind din Libia, s-au infiltrat în Europa prin intermediul unui plan umanitar destinat ajutorării militarilor răniți din forțele guvernamentale libiene.
 
Potrivit documentului confidențial care a ajuns in posesia jurnaliștilor de la The Guardian, din 2015, jihadiștii s-au infiltrat în state europene folosind acte false și dându-se drept soldați răniți. În document este menționată și România pe lista statelor în care ar fi ajuns răniții – adevărați sau falși – din țara nord-africană.
 
Jihadiștii ISIS profită astfel de un plan umanitar numit „Comitato Assistenza Feriti Libici” („Comitetul de Asistență pentru Răniții Libieni”) prin care militarii  răniți în luptele cu ISIS pot aplica pentru vize speciale care să le permită să fie tratați în spitale din Europa. Serviciile italiene afirmă însă, că,  de fapt, jihadiștii folosesc acte false, unele primite chiar de la oficiali guvernamentali corupți, pentru a intra în statele occidentale, profitând de acest plan umanitar.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews