ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o săptămână înainte ca Legea privind situațiile de urgență să fie adoptată, mesaje dezvăluite arată că liberalii a încurajat în mod activ băncile din Canada să ia măsuri împotriva protestatarilor. 

Schimburile de mesaje între doi consilieri principali din biroul prim-ministrului Justin Trudeau arată că băncile au fost presate să aplice măsura înghețării conturilor protestatarilor din mișcarea „Convoiul Libertății”, cu mult înainte ca măsurile de urgență să fie adoptate pentru a pune capăt protestelor, relatează LifeSiteNews.com

Trudeau a adoptat Legea privind situațiile de urgență (EA) pe 14 februarie 2022 și a revocat EA pe 23 februarie.

Pe 14 februarie, ziua în care EA a fost invocată, ministrul canadian al Finanțelor, Chrystia Freeland, a mandatat ca anumite conturi bancare să fie înghețate sub EA. În total, aproape 8 milioane de dolari ca fonduri, de la 267 de persoane, au fost blocate. În plus, au fost înghețate 170 de portofele bitcoin.

Totuși, încă din 7 februarie 2022, mesaje schimbate între consilierii principali ai lui Trudeau Ben Chin și Tyler Meredith arată că liberalii lui Trudeau încurajau în mod activ băncile din Canada să ia măsuri împotriva protestatarilor din „Convoiul Libertății”.

Mesajele au fost introduse ca dovadă în timpul audierilor Comisiei de urgență privind ordinea publică (POEC), care au avut loc timp de o lună, din octombrie până în noiembrie, pentru a investiga cu privire la utilizarea fără precedent de către Trudeau a EA pentru a suprima Convoiul pentru libertate.

După cum arată Rebel News, schimburile de texte între Chin și Meredith au fost destul de revelatoare, arătând modul în care înghețarea conturilor protestatarilor a fost planificată cu mult înainte ca aceasta să fie permisă legal.

„Dar vorbim cu bănci și companiile de asigurări despre cum pot acționa pe cont propriu și ce semnale utile le putem transmite”, se arată în unul dintre mesaje.

Un altul menționează: „Ar trebui să adaug un lucru – din ceea ce auzim, majoritatea băncilor mari fac deja eforturi în baza termenilor și condițiilor din acordurile existente privind conturile pentru a gestiona fluxul de fonduri dacă supectează pe cineva sau ceva. Acesta este un aspect pe care îl analizăm.”

LifeSiteNews a dezvăluit un nou raport care arată că în cazul unora dintre susținătorii Convoiului Libertății care au fost plasați pe o listă neagră bancară, informațiile le-au fost transmise unor bănci străine, inclusiv unora din China, prin e-mail, cu „binecuvântarea” deplină a Poliției Regale a Canadei.

Biroul vicepremierului Canadei Chrystia Freeland ordonase în secret să fie distribuită o listă neagră cu aproximativ 201 de companii de transport. Dintre aceste companii de transport, 198 erau canadiene.

În timpul mărturiei lui Freeland în fața Comisiei, ea a susținut că înghețarea conturilor bancare era „necesară” ca o formă de „stimulent economic” pentru a-i determina pe protestatarii din Convoiul Libertății să plece.

Înghețarea conturilor bancare fără o hotărâre judecătorească a fost o acțiune fără precedent în istoria Canadei și a fost permisă doar prin invocarea de către guvernul liberal a Legii de urgență (EA) neutilizată până atunci, care a fost folosită pentru a opri Convoiul pentru libertate în februarie 2022.

Luna trecută, după publicarea raportului final al Comisiei de Urgență privind Ordinea Publică, judecătorul favorabil liberalilor Paul Rouleau a exonerat guvernul lui Trudeau de utilizarea EA pentru a suprimarea Convoiului pentru Libertate anul trecut.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews