Președintele chinez Xi Jinping a fost informat de liderul american Donald Trump cu privire la loviturile americane în Siria în momentul în care cei doi serveau un desert la o reședință din Florida a liderului de la Casa Albă.

Dezvăluirea a fost făcută recent de Donald Trump care a subliniat că totul s-a întâmplat în momentul în care gustau din „cel mai bun tort cu ciocolată pe care l-ați văzut vreodată”, informează CNN.

„Eram așezat la masă, (...) eram pe cale să mâncăm desertul și aveam cel mai bun tort cu ciocolată pe care l-ați văzut vreodată, iar președintele Xi se ospăta. Și am primit mesajul din partea generalilor mei, că navele noastre sunt pe poziții și armele pregătite. Ce faceți? S-a decis să se lanseze atacul, prin urmare rachetele erau pe drum. Și am spus: «Domnule președinte, lăsați-mă să vă explic un lucru». Asta se întâmpla în momentul desertului”, a povestit președintele american în cadrul unui interviu acordat Fox Business.

Liderul chiez a fost primit săptămâna trecută de Donald Trump la reședința sa Mar-a-Lago, din Florida, aceasta fiind prima întrevedere între cei doi șefi de stat.

Loviturile aeriene americane în Siria, ca răspuns la un presupus atac chimic imputat regimului Bashar al-Assad, a vizat o bază militară siriană.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.