ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orașul Alep a fost eliberat de către forțele guvernamentale, iar după mai bine de 4 ani viața locuitorilor începe să revină la normalitate.

Sute de membri ai comunității creștine au ieșit pe străzi și au vrut să ia parte la festivitatea de ridicare a bradului de Crăciun pentru a transmite un mesaj simbolic de renaștere a orașului.

Foarte mulți locuitori s-au prezentat în oraș costumați în Moș Crăciun. La balcoane puteau fi zărite steagurile Siriei, Rusiei și Iranului.

Evenimentul a fost umbrit de o explozie care a avut loc la doar câțiva zeci metri distanță de locul unde se adunase populația. Autoritățile au declarat că nu există victime.

Regimul sirian a anunțat joi că a preluat controlul asupra Alepului, al doilea cel mai important oraș din țară, obținând astfel cea mai mare victorie în fața rebelilor de la începutul războiului, în 2011.

”Mulțumită sângelui martirilor noștri și sacrificiilor valoroaselor noastre forțe armate și forțelor suplimentare și aliate, comandamentul general al forțelor armate anunță întoarcerea securității la Alep, după eliberarea sa de terorism și teroriști și ieșirea celor care mai rămăseseră”, a anunțat armata într-un comunicat.