ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„VIC-TO-RIE!” - VIDEO:

Armata s-a alăturat poporului și cere demisia președintelui din Sri Lanka după ce a cesta a fugit în ultimul moment din palatul invadat de revoluționarii care protestează față de criza generată de creșterea prețurilor carburanților, potrivit unor noi informații de la fața locului.

ACTUALIZARE: Președintele Gotabaya Rajapaksa, care a fugit sâmbătă din reședința sa oficială pentru a scăpa de o mulțime de protestatari furioși, a acceptat să demisioneze săptămâna viitoare, a declarat președintele parlamentului, Mahinda Abeywardana. „Pentru a asigura o tranziție pașnică, președintele a spus că va demisiona pe 13 iulie”, a declarat Abeywardana într-o declarație televizată, transmite Daily News. Mulțimea furioasă consideră însă că este vorba de o stratagemă. Premierul, de asemenea, a anunțat că își dă demisia când se formează un nou guvern. Situația este în continuă schimbare.

FOTO cu Armata în Palatul Prezidențial:

Zeci de protestatari din Sri Lanka au făcut baie în piscina palatului prezidențial după ce alături de mii de alte persoane au ocupat reședința președintelui din capitala Colombo, imagini de la fața locului fiind transmise de participanți.

Mii de protestatari au ocupat sâmbătă reședința președintelui. Imaginile difuzate de BBC arată cum unii manifestanți fac baie în piscina președintelui Gotabaya Rajapaksa, informează ȘtiripeSurse. VIDEO The Independent:

Demonstranții au cerut demisia acestuia după luni de proteste din cauza crizei economice din Sri Lanka. Personalul militar și poliția nu au reușit să rețină mulțimea care a năvălit în palat.

Insula de 22 de milioane de locuitori se luptă cu o lipsă severă de valută care a limitat importurile de combustibil, alimente și medicamente, aruncând țara în cea mai gravă criză economică de la obținerea independenței în 1948.

FOTO din Palat:

Criza vine după ce pandemia a afectat economia dependentă de turism și a fost agravată de acumularea unei datorii guvernamentale uriașe, de creșterea prețului petrolului și de interzicerea anul trecut a importului de îngrășăminte chimice, care a devastat agricultura.

Mulțimea furiosă din Sri Lanka a pătruns și în reședința premierului, în capitala Colombo, și a dat foc locuinței, transmite presa internațională. 

Asaltul protestatarilor vine după ce aceștia au pătruns cu forța și în Palatul Prezidențial, după ce șeful statului a fugit pentru a nu fi linșat de manifestanți.

În Sri Lanka populația a ieșit în stradă după ce țara a intrat in faliment ca urmare a crizei energetice și oamenii fie nu mai găsesc carburant și alimente, fie nu-și mai permit să cumpere.

Premierul Ranil Wickremesinghe a anunțat că demisionează, la scurt timp după fuga șefului statului, pentru a lăsa loc unui guvern de uniune națională să preia puterea.

VIDEO: