ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfârșitul „măsurilor de excepție” în Franța odată cu adoptarea proiectului Legii sanitare. Pașaportul Covid, lockdown-ul sau starea de asediu nu vor mai putea fi restabilite. Textul prevede doar posibilitatea unui test Covid negativ pentru călătorii veniți din străinătate sau de peste ocean, în cazul apariției unei variante extrem de periculoase, informează jurnalista Rodica Oltean.
 
După dezbateri furtunoase în primă lectură, textul privind epidemia de Covid-19 a fost adoptat definitiv marți, prin vot final al Senatului, la o zi după votul de luni din Adunare, transmite TF1.
 
Parlamentul a adoptat definitiv marți, prin votul final al Senatului, proiectul de lege a sănătății care ratifică încetarea măsurilor excepționale împotriva Covid, de la 1 august, dar prevede posibilitatea unui test obligatoriu la frontiere. Textul, rescris în mare parte de majoritatea de dreapta din Senat, a fost votat cu un zdrobitor rezultat de 209 voturi pentru și 30 împotrivă.
 
Posibilitatea de a introduce un test PCR la frontiere
 
Versiunea validată de comisia mixtă (CMP) prevede abrogarea expresă a regimurilor care permit introducerea de restricții asupra libertăților, cum ar fi internarea/lockdown, starea de asediu sau certificatul de sănătate. Cu toate acestea, reintroduce un articol cheie privind controalele medicale la frontiere, care fusese eliminat de deputați.
 
Măsura înăsprită, elaborată de raportorul Senatului Philippe Bas prevede că, în cazul apariției unei noi variante de Covid, deosebit de periculoasă, guvernul va putea impune prezentarea unui test negativ la îmbarcare. O măsură similară ar putea fi aplicată în cazul călătoriilor către sau dinspre colectivități de peste mări, „în cazul unui risc de saturație” a sistemului de sănătate al acestora. Singura modificare adusă în CMP este că guvernul va putea introduce acest bilanț de sănătate prin decret pentru două luni, în loc de o lună, cât era prevăzut inițial de Senat. Dincolo de aceasta, va fi necesar un vot al Parlamentului.
 
Personalul medical nevaccinat și suspendat în prezent se poate întoarce la lucru
 
Conform propunerii raportorului, obligația de vaccinare a personalului medical va fi suspendată de îndată ce Înalta Autoritate pentru Sănătate va considera că nu se mai justifică, iar personalul medical care nu a fost vaccinat va fi „reintrodus imediat”. Ministrul, care a raportat 2.605 suspendări în sectorul sanitar, a considerat măsura ca fiind „echilibrată”, mai transmite sursa citată împreună cu AFP.
 
În urmă cu un an și 10 zile , pe 17 iulie, președintele davosiano-francez Emmanuel Macron pleda pentru vaccinarea obligatorie și anunța în cadrul unei conferințe de presă că toți lucrătorii din domeniul sănătății din hexagon au termen până la 15 septembrie să se injecteze cu unul dintre serurile experimentale Covid, potrivit Info Wars. De asemenea, „pașaportul sanitar” devenea obligatoriu în localuri, spații culturale sau de agrement, precum și pentru a călători cu trenul, autocarul sau avionul.

Macron a anunțat, totodată, că certificatele digitale Covid (pașapoartele de vaccinare) vor fi folosite pentru a împiedica persoanele nevaccinate să intre în restaurante, magazine și alte locuri publice și că ținta lui este o Franță 100% vaccinată.
 
În ianuarie anul acesta Macron a avut o ieșire isterică contra nevaccinaților, într-un limbaj de cartier. El a spus că a vrut să-i „enerveze” pe nevaccinați prin introducerea unei noi legislații care să le interzică accesul în locurile publice, potrivit Daily Mail și Le Figaro. Limbajul folosit de Macron e de-a dreptul suburban, atipic pentru un președinte de stat, având în vedere că verbul folosit de el în loc de „a enerva” este „emmerder”, derivat din substantivul „merde” (rahat).
 
Azi a rămas cu Certificatul de Vaccinare Covid în mână și cu MERDE în gură!