ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 40 de școli secundare din Anglia au interzis fetelor să mai poarte fuste la școală, la o lună după ce o școală din Oxfordshire a recomandat băieților de aici să poarte fuste pentru a face față temperaturilor foarte mari.

Potrivit Sunday Times, școlile optează din ce în ce mai des pentru uniforme neutre din punctul de vedere al genului pentru a fi cât mai incluzive cu studenți transgender, în vreme ce alte instituții de învâțământ aplică direct interdicții.

Astfel, școala secundară Priory din Lewes, East Sussex, a impus o interdicție asupra fustelor și a cerut elevelor să vină doar cu pantaloni în încercarea de  nu-i leza pe elevii transgender, după ce aceștia au întrebat de ce fetele și băieții trebuiau să poarte haine diferite.

Directorul școlii, Tony Smith, a declarat în septembrie: „Avem un număr tot mai mare de elevi transgender și, prin urmare, a avea toți aceeași uniformă este important pentru ei”.

Copleston High School, din Ipswich, a inclus, la rândul său, fusta pe o listă de articole interzise, alături de „blugi skinny și piercingurile faciale". În Ipswich, opt școli secundare au interzis fustele, ceea ce înseamnă că majoritatea elevelor din oraș frecventează școlile „numai pentru pantaloni”

La școala Woodhey High School, din Bury, fustele au fost considerate ca fiind "lipsite de demnitate și deranjante" pentru personal și vizitatori atunci când fetele stau pe podea pentru a lua parte la cursuri de teatru.

Pe ici pe colo apar însă și reacții ale unor școli care se luptă pentru a salva fusta. Elevii de la Philips High School, Bury, au strâns sute de semnături ca reacție la planurile de a face obligatorii pantalonii pentru băieți și fete, de  anul viitor.

Aceștia susțin că interzicerea fustelor reprezintă  „sexualizarea" corpurilor elevilor. Fetele spun că se simt mai bine în fuste și că obligația de a purta pantaloni ar putea „dăuna sănătății noastre mintale”.