ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un document comandat în numele Ministerului de Interne german și semnat de un grup de experți autorizați ar fi servit la justificarea măsurilor restrictive impuse de Germania pentru a limita răspândirea Sars-CoV-2, scrie blogul ziarului Il Giornale.

Raportul, care a rămas pînă acum secret, conținea cifre umflate și profeții dramatice care nu s-au împlinit niciodată. Documentul a care face referire publicația Die Welt vorbea despre un milion de morți și șapte din zece germani infectați cu covid-19. O mistificare a realității, în condițiile în care astăzi, la un an de la izbucnirea pandemiei, Germania are aproape 63 de mii de morți și 2,29 milioane de infectați.

În esență, previziunile sumbre ale oamenilor de știință din documentul pe care îl prezintă Die Welt, solicitat de ministrul de Interne, Horst Seehofer, ar fi fost folosit de Berlin ca justificare. Pentru a justifica în fața cetățenilor închiderile stricte. Iar totul ar fi fost amplificat cu bună știință la solicitarea lui Seehofer.

Die Welt vorbește, de exemplu, despre o corespondență internă intensă între lumea politicienilor și a științei, care vizează dramatizarea în exces a amenințărilor pe care le reprezenta coronavirusul. Scopul final: a covinge opinia publică să accepte măsurile stricte de izolare.

În urmă cu un an, când au fost descoperite primele infecții în Italia, și Germania a început să se confrunte cu câteva focare. Executivul german a trebuit să aleagă între a se baza pe o abordare mai soft sau o represiune bruscă. În cele din urmă, a prevalat a doua opțiune care ar fi dus la închiderea școlilor și a magazinelor, pe lîngă limitarea majorității libertăților individuale ale cetățenilor și ridicarea distanțării sociale la nivel de dogmă.

În acele zile, Seehofer l-ar fi întâlnit pe virologul Christian Dorsen și pe Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, organizația responsabilă cu controlul și prevenirea bolilor infecțioase din Germania. Ședința l-a convins pe ministru să țină totul închis până după Paște.

Justificați închiderile

Astfel, s-ar fi creat un acord între reprezentanții unor universități și institute germane și unii reprezentanți ai politicii (numele lui Markus Kerber, subsecretar la interne și mâna dreaptă a ministrului Seehofer, este menționat). Pe 19 martie, Kerber a scris un mesaj interlocutorilor săi, explicând că ministerul dorește să creeze „o platformă de cercetare ad hoc” cu diferite institute pentru a „planifica situația” și planifica pașii următori. Mai exact, ce „măsuri preventive și represive” să adopte.

Se pare că subsecretarul german a comparat situația Covid cu cea a lui Apollo 13. Kerber a cerut chiar interlocutorilor săi - profesori și cercetători - numerele de telefon private, deoarece nimeni nu știa „cât timp vor funcționa în mod fiabil rețelele”. 

Ulterior, ministerul a început să dicteze  experților ce trebuiau să facă. În câteva zile, au început să curgă mesaje desconcertante în mass-media germană („Mulți bolnavi grav vor ajunge la spital, doar ca să fie respinși și să lăsați să moară acasă”). Pe scurt, semnificația acestei acțiuni ar fi fost clară: să insufle în oameni o frică sănătoasă pentru a justifica măsurile dure.