ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul educației naționale al Franței, Jean-Michel Blanquer, a declarat că telefoanele mobile vor fi interzise în școli și colegii începând din anul școlar 2018.

„Lucrăm la această chestiune, poate lua forme diferite. Este posibil să aveți nevoie de acesta în scopuri educaționale, pentru situații de urgență, astfel încât telefoanele mobile trebuie să fie limitate", a afirmat ministrul francez al Educației Naționale.

Acest fapt vine în urma unei promisiuni de campanie a lui Emmanuel Macron.

Pentru uniforma și împotriva vălului însoțitorilor în excursiile școlare, Jean-Michel Blanquer a precizat de asemenea că un părinte însoțitor într-o excursie școlara n-ar trebui, „în mod normal" să poarte însemne religioase.

„Abordarea mea personală este că orice persoană care însoțește elevii este în situația de a fi ceea ce se numește un colaborator benevol al serviciului public (...) care trebuie să se conformeze unui anumit număr de îndatoriri. Este poziția mea", a declarat ministrul educației naționale.

De asemenea, Jean-Michel Blanquer s-a declarat partizanul „permiterii ca instituțiile școlare să instaureze purtarea uniformei" pentru elevi.