ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat marți pe Joe Biden pentru căștigarea alegerilor prezidențiale din SUA, în urma votului Colegiului Electoral, potrivit Politico.

Mesajul lui Putin către Biden a venit la o zi după ce Colegiul Electoral l-a confirmat pe democrat drept următorul președinte al SUA, certificându-i victoria din noiembrie.
 
Kremlinul declara anterior că președintele rus nu-l va felicit pe Biden până când câștigătorul nu va fi confirmat oficial. "Abia așteptăm sfârșitul confruntării politice interne", spunea Putin luna trecută, referindu-se la contestațiile republicanilor privind fraudarea voturilor. „Vladimir Putin i-a trimis un mesaj lui Joseph R. Biden pentru a-l felicita pentru victoria sa la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii”, informează biroul de presă al Kreminului.

„În mesajul său, Vladimir Putin i-a urat deplin succes președintelui ales și și-a exprimat încrederea că Rusia și Statele Unite, care poartă o responsabilitate specială pentru securitatea și stabilitatea globală, pot, în ciuda diferențelor lor, să contribuie efectiv la rezolvarea a numeroase probleme și să răspundă provocărilor cu care lumea se confruntă astăzi”.

„La rândul meu, sunt pregătit pentru interacțiuni și contacte cu dumneavoastră”, a subliniat Vladimir Putin.