ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Comunismul nu e chiar un bau-bau, iar prăbușirea lui a fost consecința faptului că nu a fost implementat corect. Este doar una dintre ideile care se regăsesc în cartea „Comunismul pentru copii”, tipărită în America de MIT Press, o editură prestigioasă de peste Ocean.

Încă o dată, mediul academic se dovedește a fi un focar de comuniști deliranți, care caută să distorsioneze mintea copiilor prin propagandă, scrie thedailysheeple.com. Iar conținutul cărții este la fel de stupid după cum o sugerează chiar titlul. Prefața pare și mai stupidă, aratând că „Această micuță carte propune un alt fel de comunism, unul care este în spiritul idealurilor sale și liber de autoritarism. Din dorința de a oferi ajutor celor care au fost anchilozați de exegeza marxistă și s-au trezit cu dureri de cap în urma emfazei serioase a politicii socialiste, prezentăm o teorie politică în termeni simpli, în termenii simpli ai unei povești pentru copii, însoțită de ilustrații cu mici revoluționari care experimentează treziri politice."

În ciuda unei descrieri care se vrea un îndemn la lectură, prin propagandă pură, cartea nu se bucură de prea multe aprecieri, lucru dovedit de comentariile negative și de faptul că a primit o singură stea pe Amazon. Și nici n-ar avea de ce să fie recompensată cu mai multe stele, câtă vreme, așa cum scrie un cititor, din paginile cărții aflăm  că „lumea este urâtă pentru că o grămadă de întreprinzători au inventat chestii ca televiziunea, mașinile și casele frumoase. Dar, din cauza sărăciei, nu toată lumea le poate avea. Prin urmare, aceste lucruri sunt rele, iar a ți le dori nu este decât o spălare a creierului de către capitaliști”.

Un alt cititor a comentat sec: ƒ„Cartea se va vinde ca pâinea caldă în Venezuela. Acolo e nevoie mare de hârtie igienică."
Mai mult, deși este recomandată ca o carte „perfectă pentru toate vârstele," nu poate fi considerată astfel pentru că folosește frecvent un limbaj academic și trimiteri la o serie de mișcări politice pe care cei mici nu au cum să le înțeleagă.