ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul Nike a transformat o biserică veche din West Side, din Chicago, într-o sală de baschet, permițând echipelor locale de liceu să se antreneze aici.

Biserica Epifania din Chicago a fost transformată într-o sală sportivă modernă care conține un teren de baschet, o sală de sport și vestiare, scrie RT.http://www.rt.com/sport/435530-chicago-nike-church-basketball-facility/

Construită în 1885, biserica a fost unul dintre modelele arhitecturii romane timpurii, un stil popular în Europa medievală, caracterizat prin arcade semicirculare.

Ridicată în secolul al XIX-lea, locul în care, în 189, s-a oficiat slujba de înmormântare a primarului din Chicago, Carter Harrison Sr, biserica a fost închisă în 2011 din cauza lipsei de enoriași.

Nike a cumpărat clădirea veche de 132 de ani la începutul acestui an și a decis să o transforme într-o sală sportivă care va fi deschisă până la sfârșitul lunii august pentru echipele locale de baschet.

Ferestrele cu vitralii au fost fost refăcute, sub forma unei mingi de baschet, iar designul vestiarelor amintește că acolo a fost confesionalul, cabina în care preotul catolic asculta spovedaniile.