O directivă antidiscriminare transmisă tuturor școlilor din Portugalia a inflamat spiritele. Documentul le cere profesorilor și organelor de conducere să respecte identitatea de gen a copiilor, după cum aleg elevii. Documentul e deja contestat de zeci de mii de părinți.

Potrivit noilor reguli, elevilor de toate vârstele trebuie să li se respecte identitatea de gen, inclusiv dacă vor să poarte uniformă de băieți sau de fete, să fie apelați cu prenumele pe care și-l aleg, sau să folosească vestiarele și băile unde se simt cel mai confortabil.

Directiva este un efect al legilor antidiscriminare pentru persoanele transexuale, adoptată de parlamentul portughez anul trecut, scrie portugalresident. com

Oficialii guvernamentali insistă că școlile au libertatea să decidă cum vor implementa acestei reguli și au precizat că cei mici nu își pot alege spontan identitatea de gen: trebuie să aibă acordul părinților și să fie în proces de tranziție.

Mai mulți parlamentari cer însă intervenția Curții Constituționale în această chestiune.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews