ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O directivă antidiscriminare transmisă tuturor școlilor din Portugalia a inflamat spiritele. Documentul le cere profesorilor și organelor de conducere să respecte identitatea de gen a copiilor, după cum aleg elevii. Documentul e deja contestat de zeci de mii de părinți.

Potrivit noilor reguli, elevilor de toate vârstele trebuie să li se respecte identitatea de gen, inclusiv dacă vor să poarte uniformă de băieți sau de fete, să fie apelați cu prenumele pe care și-l aleg, sau să folosească vestiarele și băile unde se simt cel mai confortabil.

Directiva este un efect al legilor antidiscriminare pentru persoanele transexuale, adoptată de parlamentul portughez anul trecut, scrie portugalresident. com

Oficialii guvernamentali insistă că școlile au libertatea să decidă cum vor implementa acestei reguli și au precizat că cei mici nu își pot alege spontan identitatea de gen: trebuie să aibă acordul părinților și să fie în proces de tranziție.

Mai mulți parlamentari cer însă intervenția Curții Constituționale în această chestiune.