ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sheryl Sandberg, directoarea de operațiuni a Facebook, a declarat că va dona 1 milion de dolari către ramura de susținere politică a clinicilor pro-avort Planned Parenthood, pentru a ajuta lupta împotriva restricțiilor „draconice” ale avorturilor adoptate în unele state americane, informează Breitbart.com 

„Cred că acesta este un moment foarte presant, în care sunt în joc drepturile și alegerile și sănătatea minimă a celor mai vulnerabile femei - femeile care au fost marginalizate, adesea femei de culoare", a declarat Sheryl Sandberg într-un interviu acordat HuffPost. „Și, în consecință, cu toții trebuie să ne aducem contribuția în lupta împotriva acestor legi draconice”, a adăugat aceasta.

Sandberg și-a motivat decizia spunând că încearcă să „protejeze femeile”.

„Planned Parenthood va lupta în instanțe, în Congres, în parlamentele statelor, în stradă, pentru sănătatea și drepturile femeilor”, a afirmat aceasta. „Cu toții trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a proteja femeile”.

Sheryl Sandberg a mai donat și în 2017 un milion de dolari rețelei de clinici pro-avort Planned Parenthood, după învestirea în funcție a președintelui american Donald Trump. Aceasta a fost un critic vocal al reinstaurării de către Trump a politicii orașului Mexico, de interzicere a finanțării din bani publici a organizațiilor care operează sau încurajează avorturile peste hotare.
 
Cu toate acestea, un sondaj recent a relevat că 75% dintre americani se opun finanțării din bani publici a avorturilor în străinătate, prin intermediul unor organizații neguvernamentale precum International Planned Parenthood, față de numai 19 procente în favoarea unei asemenea finanțări. Numărând după criteriul afilierii politice, 94% dintre republicani, 80% dintre independenți și 56% dintre democrați sunt împotriva finanțării din taxele contribuabililor americani a avorturilor operate în străinătate.
 

Președinta lanțului de clinici avortive Planned Parenthood, dr. Leana Wen, i-a adresat mulțumiri pe Twitter directoarei de operațiuni a Facebook, Sheryl Sandberg, „pentru angajamentul ei pe termen lung în susținerea Planned Parenthood și pentru poziția ei de conducere ca model al rolului în societate al femeilor și fetelor!”.