Sheryl Sandberg, directoarea de operațiuni a Facebook, a declarat că va dona 1 milion de dolari către ramura de susținere politică a clinicilor pro-avort Planned Parenthood, pentru a ajuta lupta împotriva restricțiilor „draconice” ale avorturilor adoptate în unele state americane, informează Breitbart.com 

„Cred că acesta este un moment foarte presant, în care sunt în joc drepturile și alegerile și sănătatea minimă a celor mai vulnerabile femei - femeile care au fost marginalizate, adesea femei de culoare", a declarat Sheryl Sandberg într-un interviu acordat HuffPost. „Și, în consecință, cu toții trebuie să ne aducem contribuția în lupta împotriva acestor legi draconice”, a adăugat aceasta.

Sandberg și-a motivat decizia spunând că încearcă să „protejeze femeile”.

„Planned Parenthood va lupta în instanțe, în Congres, în parlamentele statelor, în stradă, pentru sănătatea și drepturile femeilor”, a afirmat aceasta. „Cu toții trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a proteja femeile”.

Sheryl Sandberg a mai donat și în 2017 un milion de dolari rețelei de clinici pro-avort Planned Parenthood, după învestirea în funcție a președintelui american Donald Trump. Aceasta a fost un critic vocal al reinstaurării de către Trump a politicii orașului Mexico, de interzicere a finanțării din bani publici a organizațiilor care operează sau încurajează avorturile peste hotare.
 
Cu toate acestea, un sondaj recent a relevat că 75% dintre americani se opun finanțării din bani publici a avorturilor în străinătate, prin intermediul unor organizații neguvernamentale precum International Planned Parenthood, față de numai 19 procente în favoarea unei asemenea finanțări. Numărând după criteriul afilierii politice, 94% dintre republicani, 80% dintre independenți și 56% dintre democrați sunt împotriva finanțării din taxele contribuabililor americani a avorturilor operate în străinătate.
 

Președinta lanțului de clinici avortive Planned Parenthood, dr. Leana Wen, i-a adresat mulțumiri pe Twitter directoarei de operațiuni a Facebook, Sheryl Sandberg, „pentru angajamentul ei pe termen lung în susținerea Planned Parenthood și pentru poziția ei de conducere ca model al rolului în societate al femeilor și fetelor!”.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews