ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul Lumina a publicat, joi, știrea despre tunderea în monahism a doi teologi cunoscuți publicului pentru activitatea lor: Mihai Grigoriu, paracliser la Catedrala Patriarhală, de acum Monahul Macarie, și consilierul patriarhal Aurelian Iftimiu, directorul Agenției de știri Basilica, de acum Monahul Nicolae.

Fostul Aurelian Iftimiu, în prezent monahul Nicolae Iftimiu, este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice Bu­cu­rești, în prezent realizându-și studiile doctorale la Facultatea de Teologie din București, la specializarea Teologie sistematică, informează și Basilica. În vârstă de 36 de ani, el a fost tuns în monahism chiar de Sfântul Nicolae la Mănăstirea Cernica, unde probabil a fost și frate și rasofor, și astăzi a fost hirotonit diacon la Paraclisul Catedralei Naționale (FOTO).

Acum, ca monah, va trebui să se retragă din lume dar ca director Basilica să fie în același timp în ea. Noi îi urăm succes!