Directorul fondator al Coaliției Europene pentru Israel de la Bruxelles, Tomas Sandell, a anunțat într-un mesaj video șocant că Angela Merkel a organizat o campanie pentru a împiedica țările din Europa Centrală și de Est să-și mute ambasadele la Ierusalim pentru a păstra acordul nuclear cu Iranul, scrie ziarul Jerusalem Post.

Sandell a declarat în exclusivitate pentru Jerusalem Post, în noiembrie, că Merkel l-a chemat pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru a-l convinge să nu mute ambasada țării sale la Ierusalim. 
În mesajul transmis din Parlamentul European, Sandell a spus că țările din Europa Centrală și de Est, deși considerau firească relocarea ambasadelor la Ierusalim, s-au oprit pentru că „au primit apeluri telefonice de la Berlin, de la cancelarul Angela Merkel”.

Aceste apeluri telefonice ale lui Merkel cu liderii europeni au avut loc în aprilie, când multe dintre națiuni au luat în calcul, cât se poate de serios mutarea ambasadelor lor”, a mai spus acesta. El susține că aceste mișcări anti-israeliene ale cancelarului Merkel au legătură cu acordul nuclear cu Iranul, care „a fost susținut foarte mult de Germania [și] de  guvernul german".


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.