ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Norvegiei, Harald al V-lea, a ținut un discurs despre diversitatea societății în care trăiește, amintind de minoritățile sexuale și de credința diversă din tara sa.

"Norvegienii înseamnă femei care iubesc femeile, bărbați care iubesc bărbații, bărbați și femei care se iubesc. Norvegienii cred în Dumnezeu, în Allah, în orice și în nimic”, a spus acesta, scrie The Independent.

Regele a ținut discursul în fața a 1.000 de oameni, la o recepție în gradina palatului regal din Oslo. Totodată, regele i-a îndemnat pe norvegieni să aibă încredere în nou-veniți,

"Norvegienii înseamnă și imigranți din Afganistan, Pakistan, Polonia, Suedia, Somalia și Siria", a mai spus regele.
 
"Nu e întotdeauna ușor să spunem de unde venim, cărei naționalități îi aparținem. Acasă e unde ne e inimă. Acasă nu e întotdeauna între granițele unei țări", a adăugat monarhul.

Discursul vine într-un moment în care retorica anti-imigrație este puternică în Norvegia, la putere fiind o coaliție a Partidului Conservator și Partidului Progresului, cel din urma având o platforma anti-imigrație.

Partidul Progresului avertizează ca, încet-încet, societatea norvegiană este "islamizată”.