ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ținut duminică, 10 februarie, obișnuitul său discurs despre starea națiunii din fiecare an.

Pe lângă de-acum cunoscutele măsuri de sprijinire a familiei despre care ActiveNews a relatat deja, Orban a menționat și alte subiecte interesante.

Printre altele, premierul maghiar a stabilit un obiectiv important în domeniul economic: să dezvolte o rețea de antreprenori unguri care să-și deschidă afaceri peste granițe, astfel încât să compenseze profitul pe care multinaționalele îl scot din țară.

„Este necesar ca apetitul maghiarilor pentru întreprindere și muncă să nu se lovească de obstacole absurde și să nu fie încătușat de un sistem de taxare nebunesc și să nu se piardă într-un labirint birocratic.Suntem bucuroși să le oferim acestea, dar așteptăm ca în schimb să respecte legea, să plătească taxele și să ofere cât mai multe locuri de muncă și să nu caute să influențeze politicile guvernamentale. Un alt obiectiv istoric îi așteaptă pe antreprenorii noștri: să creeze investiții în afara Ungariei, iar profiturile pe care le vor aduce ne vor permite să contrabalanseze profiturile care sunt scoase din Ungaria. Aceasta este cu-adevărat o misiune națională și ne va lua cel puțin 10 ani ca s-o realizăm”, a spus Orban.

Premierul Ungariei a vorbit și despre aniversarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Orban a spus că a crezut că modul comunist de a gândi a ajuns la coșul de gunoi al istoriei, dar se pare că nu este așa.

„Uitându-mă în jur, văd că sunt mulți care au auzit de „Internaționala comunistă” din cărțile de istorie, dar noi trebuia s-o cântăm la finalul fiecărui eveniment școlar. De dragul lor, voi cita din ea: Internaționala va fi rasa umană. Acum 30 de ani am crezut că modul comunist de gândire - desființarea națiunilor și o lume supranațională - la coșul de gunoi al istoriei. Ne-am înșelat. Azi, sloganul este la fel. Ei promovează o lume fără națiuni, doresc societăți deschise și fabrichează o lume cu un guvern mondial. Și din nou îi avem pe cei care ne-au smuls tradițiile și ar vrea să ne inunde cu o cultură străină”, a spus Orban.

Liderul de la Budapesta a spus că în ajunul alegerilor europarlamentare, Ungaria se găsește din nou în postura de a lupta pentru „identitatea noastră maghiară, creștină și pentru protecția familiilor și comunităților noastre, dar și pentru libertate”. 

Orban a spus că Ungariei i-ar face bine și niște timpuri de pace, dar știe bine că adepții Internaționalei nu se vor opri niciodată. Azi, a spus Orban, bastionul principal al Internaționalismului este la Bruxelles și arma sa este migrația.

„Doamnelor și domnilor, proiectanții de la Bruxelles au o mulțime de planuri și dacă le vom da ocazia, le vor pune în aplicare.  Un plan în șapte puncte prin care caută să transforme Europa toată într-un continent de imigranți a fost deja terminat la Bruxelles și e gata să fie pus în aplicare. Ei doresc să distribuie, din nou, migranți pe baza cotelor obligatorii. O propunere pentru crearea unei structuri de relocare este deja gata. Ei caută să slăbească drepturile de control al granițelor proprii pentru statele membre. Bruxelles-ul dorește să ne ia puterile suverane, una câte una, dar nu știe ce să facă cu ele. Soroș a anunțat deja că obiectivul său este să protejeze migranții și granițele naționale îi stau în cale”, a declarat Orban.

Orban a afirmat că popoarele Europei se află la o răscruce de drumuri: „Popoarele care acceptă migranți vor crea țări cu populații mixte. Tradițiile istorice ale acestor popoare se vor stinge și o o nouă lume se afirmă. În țările care acceptă migranți se naște o nouă cultură, Musulman-Creștină, în care procentul creștinilor scade continuu”.

Premierul Ungariei i-a criticat pe cei care cred că transformarea Europei va fi lentă, spunând că „oamenii de vârsta mea vor fi martorii transformării a ceea ce au fost odată mari țări creștine. Ne doare sufletul, dar nu putem face prea multe să îi ajutăm”.

Orban a precizat că țările din Europa Centrală au posibilitatea să-și păstreze tradițiile milenare, a bunicilor și străbunicilor noștri. Acesta a făcut apel la unguri „să acționeze acum” pentru a opri ca țara lor să ajungă în situația statelor cu populații mixte.

„Trebuie să-i respingem pe finanțiștii care se cred semizei, pe birocrații de la Bruxelles care îi reprezintă și pe activiștii falsei societăți civile, îngrășați pe banii primilor, care vor să ne învețe cum să trăim și cum, cum să vorbim și să ne creștem copii”, a spus Orban.

Premierul maghiar a mai declarat că stânga europeană „și-a asumat rolul de gropar al națiunilor și al modului de viață creștin”, iar „de când George Soroș l-a numit pe unul Timmermans drept șef al oștilor pro-imigrație, lupta a devenit deschisă”

Despre asta este vorba în alegerile europarlamentare ce vor veni, a conchis Orban.