ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a rostit joi un discurs în cadrul evenimentului național Mic Dejun cu Rugăciune Națională (National Prayer Breakfast)), făcând referire la măreția americană, strâns legată de valorile creștine.  SUA sunt o națiune de oameni credincioși, iar harul lui Dumnezeu poate fi văzut în fiecare latură a societății americane, a spus președintele american în discursul său.


Micul dejun cu Rugăciune este o tradiție în istoria Casei Albe, având loc de peste o sută de ani, când președintele SUA ia masa și se roagă alături de șefi de state și de guverne, politicieni, oameni de știință, oameni de cultură, lideri religioși, laureați ai premiului Nobel și formatori de opinie.
 
Evenimentul reunește anual peste 3200 pe persoane din SUA și din alte 140 de țări, fiind marcat printr-un discurs al președintelui american.

„Drepturile noastre nu ne sunt date de om. Drepturile ne vin de la Creatorul nostru, indiferent de situație, și nici o forță pământească nu poate să înlăture aceste drepturi. De aceea, cuvintele „Laudă lui Dumnezeu” sunt gravate deasupra Monumentului Washington. Aceleași cuvinte sunt gravate în inimile oamenilor noștri. De aceea, azi îl lăudăm pe Dumnezeu pentru cât de binecuvântati suntem să fim americani. În țara noastră vedem splendoarea creației lui Dumnezeu. În istoria noastră vedem povestea providenței lui Dumnezeu. În fiecare oraș și localitate, vedem harul Domnului în jurul nostru printr-un milion de acte de bunătate, curaj și generozitate. Îl iubim pe Dumnezeu”, a spus președintele Trump, îndemnându-i pe americani să vadă minunile lui Dumnezeu în miracolele de zi cu zi și să recunoască frumusețea libertății religioase.

„Tot ce trebuie să facem este să ne deschidem ochii și să ne uităm în jurul nostru pentru a vedea mâna divină în curajul concetățenilor noștri”, a spus Trump. 

„Vedem puterea iubirii lui Dumnezeu la locul de muncă, în sufletele noastre și puterea voinței lui Dumnezeu de a răspunde la toate rugăciunile noastre. Când americanii pot trăi prin convingerile lor, pot să vorbească deschis despre credință și să-și învețe copiii ce este bine, familiile noastre se dezvoltă, comunitățile noastre înfloresc și națiunea noastră poate să obțină totul”.

Trump i-a îndemnat pe compatrioții săi să privească cu speranță spre viitor și să rămână devotați principiilor fondatorilor americani.


”Astăzi, inspirați de concetățenii noștri, să ne hotărâm să găsim cele mai bune lucruri în noi înșine. Să ne rugăm pentru acea măsură extraordinară a puterii și pentru măsura extraordinară a devotamentului. Să căutăm să construim o lume mai dreaptă și mai pașnică, în care fiecare copil să poată crește fără violență, să se închine fără teamă și să-și atingă potențialul dat de Dumnezeu. Atâta timp cât suntem devotați  principiilor fondatorilor americani și urmăm exemplul pe care toți acești mari fondatori l-au stabilit, noi toți putem fi eroii tuturor și ei pot fi eroii noștri. Atâta timp cât ne deschidem ochii spre harul lui Dumnezeu și inimile noastre față de dragostea lui Dumnezeu, atunci America va fi pentru totdeauna țara libertății și a celor viteji și lumina tuturor națiunilor.”