ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Tayyip Erodgan și omologul său rus, Vladimir Putin, au purtat o discuție telefonică pe tema situației din Siria și a operațiunii de eliberare a orașului irakian Mosul, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, potrivit agenției de știri TASS.

„Partea rusă a subliniat importanța unei separări eficiente a grupărilor de opoziție moderată de militanții Jabhat al-Nusra și alte grupuri teroriste afiliate," a comunica Kremlinul.

În cadrul convorbirii telefonice inițiate de partea turcă, cei doi șefi de stat au discutat și despre adâncirea cooperării bilaterale în plan politic, economic etc.

Potrivit unei surse din cadrul administrației prezidențiale de la Ankara, Vladimir Putin l-a felicitat pe Erodogan pentru succesul ofensivei forțelor turce împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, în nordul Siriei, notează agenția de știri Anadolu.

Cei doi președinți au căzut de acord că ostilitățile din zona orașului Alep trebuie să înceteze, iar populația trebuie să primească ajutor umanitar cât mai curând posibil.