Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici a ajuns la Bruxelles acolo unde va purta conversații cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE, cea care are rolul de mediator dintre Belgrad și Priștina.

Cu toate că erau mari șanse ca să aibă loc o întâlnire Vucici - Thaci, aceasta nu va mai avea loc din cauza refuzului liderului sârb de a mai discuta cu șeful de la Priștina.

Anunțul a fost făcut de către Directorul Biroului pentru Kosovo și Metohia din cadrul Guvernului de la Belgrad, Marko Djurici. Acesta a precizat că refuzul președintelui Vucici a fost motivat de către „minciunile, amenințările și înșelătoriile albanezilor kosovari”, afirmă B92.

Djurici a mai spus că nu se discută despre schimburi de teritorii între Serbia și Kosovo, ci doar despre „teritoriul provinciei Kosovo și Metohia”.

Acesta nu a dezvăluit dacă programata vizită a Președintelui Vucici în Kosovo va mai avea loc, dar a spus că dacă se va duce, „cu siguranță nu va fi arestat”. Acesta i-a îndemnat pe locuitorii din Kosovo să vină să urmărească discursul Președintelui Vucici.

Interesant, agenția sârbă Tanjug a informat că înainte de plecarea spre Bruxelles, președintele Vucici a ordonat armatei, forțelor ministerului de interne și serviciilor secrete să întrerupă orice legătură cu forțele de menținere a păcii din Kosovo și cu poliția din această provincie. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews