ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda amenințării teroriste, orașul Bochum din Germania nu a renunțat la tradiționala piața anuală de Crăciun. Dar, ca măsură de precauție în contextul tensionat al ultimelor atacuri teroriste au instalat blocuri de ciment de o tonă. Aceste dispozitive antiteroriste au fost mascate în imense pachete cadou și parcă fac parte din decor.

În ciuda climatului tensionat din cauza ultimelor atacuri teroriste, municipalitatea din Bochum, Germania, a decis să nu sacrifice nimic din atmosferă de sărbătoare , asigurând în același timp siguranța cetățenilor: blocurile de ciment plasate pe străzile pietonale pentru piața de Crăciun au fost împachetate în folie de cadouri.   

„Siguranța este esențială pentru piața noastră de Crăciun din Bochum, dar a fost foarte important să macheze aceste bariere urâte în peisajul nostru frumos", a declarat directorul asociației comerciale din Bochum, Mario Schifelbein, citat de RTL.   

Cotidianul german Die Welt a numărat aproximativ douăzeci de pachete de cadouri  împrăștiate prin oraș.   

Blocurile de ciment cântăresc mai mult de o tonă și au rolul de a preveni un eventual atac cu mașină asupra oemnilor care vin în Piața de Crăciun, cum a fost cel care a avut loc pe 19 decembrie 2016 într-o piață de Crăciun din Berlin. Douăsprezece persoane au fost ucise și 50 au fost rănite când un tunisian de 24 de ani, Anis Amri, a lovit mulțimea. El a reușit inițial să scape, înainte de a fi împușcat de poliție în Italia.