ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Djohar Țarnaev, unul dintre autorii atentatului de la maratonul din Boston, din 15 aprilie 2013, soldat cu trei morți și 240 de răniți, a fost condamnat la moarte. Sentința va fi dusă la îndeplinire prin injecția letală,scrie The Guardian.
 
Jurații au trebuit să decidă între pedeapsa cu moartea și închisoarea pe viață pentru Djohar Țarnaev. După 14 ore, jurații au decis verdictul:pedepsa capitală.

Trei persoane, printre care și un copil de 8 ani, au murit în urma atentatelor din aprilie 2013, când două bombe artizanale amplasate în oale sub presiune au explodat aproape simultan în apropierea liniei de sosire a maratonului. Alte zeci de persoane au suferit amputări ale picioarelor, iar 240 au fost rănite.

Avocații lui Țarnaev au susținut că, la momentul comiterii atacului, Djohar, la acea vreme în vârstă de 19 ani, îl privea cu admirație pe fratele sau mai mare, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, și că a fost puternic influențat de el. Fratele lui Djohar, Tamerlan Țarnaev, a fost ucis în timpul confruntării cu poliția la 18 aprilie 2013, la doar câteva ore după ce autoritățile au prezentat fotografiile lor. Djohar a fost arestat la 19 aprilie, grav rănit, ascuns în suburbiile Bostonului.

Este pentru prima dată când un juriu federal decide o condamnare la moarte pentru acte de terorism, după atacurile din 11 septembrie 2001, susține  Kevin McNally, director al Federal Death Penalty Resource Counsel Project, care coordonează apărarea sentințelor privind pedeapsa capitală.