ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dmitri Rogozin critică din nou România după refuzul autorităților de la București de a permite accesul avionului în care se afla în spațiul aerian românesc, întâmplare ce a avut loc vineri.

Într-un interviu pentru Rossia24, oficialul rus a spus că România este o marionetă a SUA și că face parte din acel grup de țări din NATO care promovează o politică antirusă.

Vicepremierul rus a menționat că, anterior, România a declarat că nu vede vreo problemă dacă persoanele din lista de sancțiuni îi vor survola spațiul aerian. Ba mai mult ca atât, Rogozin spune că deja a zburat de câteva ori deasupra României. Din acest motiv, oficialul rus consideră că de această dată a avut loc o provocare.

„Este evident că România a devenit o marionetă a Statelor Unite. Este țara care în pofida tuturor raționalmentelor și securității proprii a instalat scutul antirachetă american. Încă atunci când lucram în calitate de ambasador în NATO am văzut politica României acolo. Ei sunt acei care promovează politica antirusă, alături de țările baltice și englezi. Această grupate este principalul detonator de foc împotriva Rusiei. De aceea, ne-am putut aștepta de la ei la astfel de acțiuni”, a precizat Rogozin.

El susține că nu doar România a fost implicată în aceste acțiuni: „sunt mai multă părți implicate, interesele cărora au coincis. În primul rând este vorba de grupul mafiot din spatele Guvernului moldovean (făcând referie la Vlad Plahotniuc) și care înțelege că are probleme serioase cu legea și trebuia cumva să se poziționeze pe aceeași treaptă cu Occidentul. Anume ei au stat în spatele provocărilor cu expulzarea artiștilor și pacificatorilor noștri”.