ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia continuă să fie dezbinată de polemicile aprinse pro și contra legalizării uniunii civile între persoane de același sex. Pe acest fond, ziarul Il Giornale publică un comentariu extrem de dur al uneia dintre cele mai  renumite ziariste și scriitoare italiene,  Oriana Fallaci, la adresa cuplurilor gay și a unei legi care le-ar permite să adopte copii.

Supranumită și ”Doamna Interviurilor, corespondentă de război din Vietnam, America Latină, războiul indo-pakistanez, Orientul Mijlociu, Oriana Fallaci s-a stins din viață în 2006, în urma unei boli incurabile. Numele său rămâne înscris în cartea de onoare a  jurnalismului internațional pentru cronicile necruțătoare dar și pentru interviurile cu Ayatollahul Iranului Khomeini,Henry Kissinger, Yasser Arafat, Indira Gandhi, Jacques Chirac, Gerhard Schröder, Golda Meir, Lech Walesa.
 
Ziarul Il Giornale publică acum un pasaj din una dintre ultimele sale cărți, "Oriana Fallaci intervista a sé stessa. L'apocalisse" (Oriana Fallaci, interviu cu ea însăși. Apocalipsa”,), publicată în 2004 cu ziarul Corriere della Sera, volum care a vândut un milion de exemplare în doar 48 de ore, și în care ziarista se dezlănțuie împotriva  adoptării copiilor de către homosexuali, așa cum prevede actuale lege Cirinna, aflată în dezbaterea parlamentului italian.
 
”Adevărul este că legile Statului nu pot ignora legile Naturii”, scria Oriana Fallaci în cartea sa. ”Și atunci, cu ce drept, un cuplu de homosexuali (bărbați sau femei) cere să adopte un copil? Cu ce drept, scria jurnalista în 2004, un astfel de cuplu pretinde să crească un copil într-o viziune distorsionată a Vieții, în care există doi tați sau două mame, în loc de un tată și o mamă? Iar în cazul a doi homosexuali de sex masculin, cu ce drept cuplul se poate servi de pântecele unei femei și, poate, chiar să îl cumpere, așa cum se cumpără o mașină?
 
Cu ce drept, așadar, i se fură unei femei chinurile și miracolul maternității? Dreptul pe care domnul Zapatero (n.r: fostul premier socialist al Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero) l-a inventat pentru a-și plăti datoria către homosexualii care au votat pentru el? Eu, când se vorbește despre adopțiile gay, mă simt ca și cum aș fi jefuită în pântecele meu de femeie.
 
Chiar dacă nu am copii mă simt folosită, ca o vacă care naște viței destinați abatorului?
Iar în imaginea celor doi bărbați sau două femei care, cu bebelușul în brațe, se joacă de-a Sfânta Fecioară și Sfântul Iosif, văd ceva monstruos de greșit. Ceva ce mă ofensează și mă umilește ca femeie care nu a avut niciodată copii, ca mamă nefericită. Și ca cetățean. Așadar, spun ofensată și umilită: mă înfurie tăcerea, ipocrizia, lașitatea care înconjoară acest subiect. Mă înfurie lumea care tace, care se teme să vorbească și să spună adevărul. Iar adevărul este că legile Statului nu pot ignorra legile Naturii. Nu pot face falsuri cu ambiguitatea cuvintelor  «părinți» și cu Legile Vieții. 
 
Statul nu poate da un copil, adică o creatură lipsită de apărare, unor părinți lângă care va crește invățând că se naște din doi tați sau două mame, nu dintr-un tată și o mamă. Și celui care susține vechea poveste a copiilor fără hrană și fără casă ( societatea noastră, este plină de cupluri normale care sunt gata să adopte copii) îi răspund: un copil nu e un câine sau o pisică, care doar trebuie hrăniți și gata! Un copil e o ființă umană, un cetățean cu drepturi inalienabile.
 
Chiar mai inalienabile decât ale drepturilor sau presupuselor drepturi ale homosexualilor cu înclinații materne sau paterne. Iar primul din aceste drepturi este acela de a ști cum se naște pe planeta noastră, cum funcționează Viața. Și că este posibil ca o mamă să crească un copil fără soț. Dar e imposibil ca doi părinți să fie de același sex.

A apăra dreptul unui copil să crească cu un tată și o mamă este un drept inalienabil. A i-l nega este un atac la aceste creaturi fără apărare”, spune, în finalul acestei pledoarii anti adopții gay, Doamna Interviurilor, Oriana Fallaci.